Rode mul
- 10 porties
- 146 kcal/p.
-
high
Recept
Ingrediënten:
- 100 g venkel
- 10 g olie
- 1g zout
- 10 g roomkaas
- 500 g tomaten
- 50 g rode peper
- Venkel olie
- 100 g zonnebloem
- 10 g venkelzaad
- 2 g steranijs
- 2 g anijszaad
- 1 g zoethout
- 1 g laurier
- 10 st rode mulfilets
- Zout
Bereiding:
- Snijd venkel in kleine stukken en gaar deze in venkel olie met zout
- Pureer de venkel als deze volledig gaar is
- Monteer met de roomkaas
- Droog de tomaat
- Voeg de rode peper toe
- Als het geheel gedroogd is fijn cutteren en zeven
- Droog bewaren
- Schub de mul, fileer en haal de resterende zijgraten eruit
- Zout de mul en leg 10 minuten met de huid naar boven koel weg (onafgedekt)
- Gaar de mul op een plateautje met de huid naar boven onder de salamander
- Laat de huid goudgeel worden en de vis net aan gaar
- Bestrooi de mul met tomaatpoeder en snijd over de lengte door met een vlijmscherp mes
- Dresseer zoals op de foto met rauwe fiches uitgestoken venkel, venkelloof en olijfolie parels