
Recept
Ingrediënten (10 personen):
Hazenrug
5 stuks hazenrug
2 dl CHEF Demi Glace
Kruidenkorst
15 gram basilicum (vers)
15 gram peterselie (vers)
10 gram dragon (vers)
10 gram kervel (vers)
1 teen knoflook
150 gram olijfolie
130 gram gedroogd witbrood
Fondant aardappel
10 stuks aardappelen (vastkokend)
20 gram CHEF Liquid Concentrate Kalfsfond
500 gram water
1 stuks gesnipperd sjalot
1 teen knoflook
dragonazijn
2 bl laurier
2 tak tijm
Bereiding
Kruidenkorst
- Maal het witbrood fijn.
- Pers het teentje knoflook.
- Voeg alle kruiden en de knoflook bij het witbrood en laat dit fijn draaien in de keukenmachine.
- Voeg de olijfolie in een dun straaltje al draaiende toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
Hazenrug
- Smeer de hazenruggen gelijkmatig in met peper en zout rondom.
- Braad de hazenrug op het karkas.
- Laat de boter uitbruisen en bak de hazenruggen mooie egaal bruin.
- Bedruip de hazenruggen regelmatig met braadboter.
- Zet ze met pan (zorg ervoor dat de pan ovenbestendig is en al in de oven op 180°C gedurende 3-5 minuten, ligt aan de dikte van de hazenruggen)
- Laat de hazenruggen in de pan rusten en snijd voorzichtig de filets van het karkas af.
- Bestrooi daarna met de groene kruiden korst en zet even onder de grill (mocht je die niet hebben zet 2 minuten in de voorverwarmde oven op 230°C).
- Verwarm ondertussen de CHEF Demi Glace.
- Trancheer de hazenrug filet en rangschik deze met de CHEF Demi Glace en de rest van de componenten op het bord.
Fondant aardappel
- Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke plakken.
- Steek de aardappelen uit door middel van een steker.
- Bak de aardappel goed geel in de olie.
- Weeg bovenstaande ingrediënten af en doe deze in een pan (behalve de aardappel).
- Laat dit ongeveer 10 minuten trekken.
- Breng dit op smaak met dragonazijn.
- Doe de aardappelen bij het vocht.
- Dek het af met aluminiumfolie en ze het in een voorverwarmde oven gedurende 25 minuten (180 graden Celsius).
- Laat de aardappelen in hun eigen vocht afkoelen.
- Met het meegeven de aardappelen in een beetje vocht opwarmen en glaceren.
Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!
Gebruikte producten in dit recept:
