Salade van bospaddenstoelen & buffelmozzarella

met gegrilde groene asperges, tomaatjes & Parmezaan
  • 10 porties

Recept

Ingrediënten Paddenstoelen:

Ingrediënten Vinaigrette:

Ingrediënten Groene asperges:

  • 20 st groene asperges
  • 200 g gele cherrytomaat
  • 5 st pomodori tomaat

Salade / opmaak:

  • 1 krop frissée sla
  • 2 st kropsla
  • 1 krop rode eikenbladsla
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 5 st buffelmozzarella
  • 5 bk Daikon Cress

Bereiding Paddenstoelen:

  1. Breng het water aan de kook en breng het op smaak met de CHEF Liquid Concentrate Paddenstoel.
  2. Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
  3. Bak de paddenstoelen in de olijfolie en blus af met de paddenstoelenfond.
  4. Laat de paddenstoelen uitlekken in een vergiet.

Vinaigrette:

  1. Maak van de olijfolie, azijn en knoflook een vinaigrette.
  2. Breng op smaak met de CHEF Liquid Concentrate Paddenstoel.
  3. Voeg eventueel zout en peper toe.

Groene asperges:

  1. Schil de groene asperges en blancheer ze in water beetgaar; laat daarna meteen afkoelen in ijswater.
  2. Gril de asperges en laat ze daarna 30 minuten marineren in de vinaigrette.
  3. Halveer de cherrytomaten en marineer deze ook 30 minuten in de vinaigrette.
  4. Snijd de pomodori tomaat in dunne plakjes.

Salade / opmaak:

  1. Snijd de mozzarella in dunne plakjes (een halve bol per persoon).
  2. Maak de verschillende slasoorten schoon.
  3. Meng ze door elkaar en leg ze op een bord.
  4. Drapeer over elke salade de paddenstoelen en groene asperges.
  5. Leg de mozzarella om en om met de pomodori tomaat op de asperges.
  6. Strooi de gemarineerde cherrytomaten eromheen.
  7. Maak de salade af met wat versgeraspte Parmezaanse kaas, Daikon Cress en nog wat vinaigrette.

Chef

Dit recept is bedacht door Henk Bonnen (Van der Valk Leiden).

Gebruikte producten in dit recept: