Salade vergeten groenten

Salade vergeten groenten / geitenkaas / coppa van wild zwijn
  • 4 porties

Recept

Ingrediënten:

Geroosterde groenten:

  • 300 g oerwortelmix
  • 100 g pastinaak
  • 2 takjes rozemarijn
  • 15 ml goede olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 20 ml gembersiroop

Chutney:

  • 125 g rode ui
  • 250 g tomaten
  • ½ st rode chilipeper (zonder zaadjes)
  • 30 ml rode wijnazijn
  • 70 g bruine basterdsuiker

Dressing:

Serveren:

  • 80 g gesneden coppa van wild zwijn
  • 1 st gesneden vijg en 10 g bieten- en wortelchips
  • 15 g pijnboompitten
  • Lemon Cress
  • Geitenkaas

Bereiding:

Bereiding Geroosterde groenten:

  1. Schil de wortel en de pastinaak
  2. Snijd alles in grove stukken
  3. Besprenkel met de olijfolie en voeg de rozemarijn en knoflook toe
  4. Meng alles door elkaar en bestrooi het geheel met zeezout  
  5. Rooster 20 minuten in de houtskooloven op 175°C
  6. voeg de gembersiroop toe
  7. Meng alles nog één keer en breng op smaak

Bereiding Chutney:

  1. Snipper de ui, snijd de tomaten in blokjes en de chilipeper in dunne ringen
  2. Zet de uien aan in wat olie
  3. Voeg de tomaten en chilipeper toe
  4. Blus af met de azijn
  5. Voeg de suiker toe en laat alles ca. 30 minuten zachtjes inkoken tot er een mooie jam ontstaat
  6. Breng op smaak met peper en zout

Bereiding Dressing:

  1. Meng alle ingrediënten in een maatbeker
  2. Mix het geheel  met een staafmixer
  3. Breng op smaak met peper en zout

Serveren:

  1. Doe de geroosterde groenten in een kom en voeg de dressing toe
  2. Zet de borden uit en leg de geroosterde groenten op het bord
  3. Brokkel de geitenkaas over een plaatje en plaats ca. 1 minuut onder de salamander
  4. Strooi de geitenkaas over de borden
  5. Voeg de gesneden coppa van wild zwijn (of een andere wildham), de gesneden vijg en de bieten- en wortelchips toe
  6. Maak het geheel af met de chutney, lemon Cress en de pijnboompitten

 

Chef

Jeroen Slezak

Gebruikte producten in dit recept: