Stoverij van wildzwijnsprocureur

  • 10 porties

Recept

Ingrediënten (10 personen):

Stoverij van wildzwijnsprocureur

250          gr          rookspek
2              dl          CHEF Demi Glace
2              kg         procureur van wildzwijn
150          gr          roomboter
200          gr          uien (gesnipperd)
2              tenen    knoflook (gesnipperd)
150          gr          knolselderij brunoise (in blokjes)
100          gr          wortelbrunoise (in blokjes)
75            gr          BUITONI Tomatencoulis (blik)
2              dl          rode wijn
50            gr          bloem
500          ml          water
30            gr           CHEF Liquid Concentrate Wild
30            gr           lavas blaadjes

Krokante uienringen

5           st              uien (gesneden in ringen)
160       ml             water
100       gr              tempura bloem
50         gr              panko
30         st               spruitjes (geblancheerd)

Bereiding

Stoverij van wildzwijnsprocureur

• Snijd het rookspek in kleine blokjes.

• Bak het rookspek krokant uit in een droge pan. Als het spek uitgebakken is dan het spek eruit halen en bewaren.

• Voeg de roomboter bij het vet en laat dit uitbruisen.

• Snijd het procureur van wildzwijn in blokjes.

• Doe dit vervolgens bij het vet en laat het goed aanbraden.

• Bak de gesnipperde uien en knoflook mee zonder te kleuren.

• Voeg vervolgens de bloem hieraan toe en laat dit even meebakken.

• Afblussen met de rode wijn, en even laten inkoken.

• Vervolgens de BUITONI tomatencoulis, water, CHEF Liquid Concentrate Wild eraan toevoegen. Dit alles op een zacht vuur laten stoven, gedurende 1 ½ tot 2 uur.

• Hierna de knolselderij en wortel toevoegen en gedurende 10 minuten laten meekoken.

• Voeg de CHEF Demi Glace toe.

• Op het allerlaatste moment "chiffonade" (fijn gesneden bladkruiden) van lavas toevoegen.

 

Krokante uienringen

• Maak een tempurabeslag van water en tempurabloem. Zorg dat het beslag yoghurtdikte is, het mag nog wat klontjes bevatten.

• Haal de uienringen door een beetje droge tempurabloem.

• Haal de uienringen door het beslag en dan door de panko.

• Frituur de uienringen op 180°C tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.

 

Garneer het gerecht met de krokante uienringen en spruitjes.

 

 

Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!