
Recept
Ingrediënten (10 personen):
Stoverij van wildzwijnsprocureur
250 gr rookspek
2 dl CHEF Demi Glace
2 kg procureur van wildzwijn
150 gr roomboter
200 gr uien (gesnipperd)
2 tenen knoflook (gesnipperd)
150 gr knolselderij brunoise (in blokjes)
100 gr wortelbrunoise (in blokjes)
75 gr BUITONI Tomatencoulis (blik)
2 dl rode wijn
50 gr bloem
500 ml water
30 gr CHEF Liquid Concentrate Wild
30 gr lavas blaadjes
Krokante uienringen
5 st uien (gesneden in ringen)
160 ml water
100 gr tempura bloem
50 gr panko
30 st spruitjes (geblancheerd)
Bereiding
Stoverij van wildzwijnsprocureur
• Snijd het rookspek in kleine blokjes.
• Bak het rookspek krokant uit in een droge pan. Als het spek uitgebakken is dan het spek eruit halen en bewaren.
• Voeg de roomboter bij het vet en laat dit uitbruisen.
• Snijd het procureur van wildzwijn in blokjes.
• Doe dit vervolgens bij het vet en laat het goed aanbraden.
• Bak de gesnipperde uien en knoflook mee zonder te kleuren.
• Voeg vervolgens de bloem hieraan toe en laat dit even meebakken.
• Afblussen met de rode wijn, en even laten inkoken.
• Vervolgens de BUITONI tomatencoulis, water, CHEF Liquid Concentrate Wild eraan toevoegen. Dit alles op een zacht vuur laten stoven, gedurende 1 ½ tot 2 uur.
• Hierna de knolselderij en wortel toevoegen en gedurende 10 minuten laten meekoken.
• Voeg de CHEF Demi Glace toe.
• Op het allerlaatste moment "chiffonade" (fijn gesneden bladkruiden) van lavas toevoegen.
Krokante uienringen
• Maak een tempurabeslag van water en tempurabloem. Zorg dat het beslag yoghurtdikte is, het mag nog wat klontjes bevatten.
• Haal de uienringen door een beetje droge tempurabloem.
• Haal de uienringen door het beslag en dan door de panko.
• Frituur de uienringen op 180°C tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Garneer het gerecht met de krokante uienringen en spruitjes.
Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!
Gebruikte producten in dit recept:

