Tataki van hazenrugfilet

  • 10 porties

Recept

Ingrediënten (10 personen):

Tataki van hazenrugfilet 
1           kg             hazenrugfilet
100       gr              wortel
80         gr              prei
80         gr              rode ui
80         gr              rode ui
50         gr              CHEF Signature Paste Black Garlic

Tataki dressing

1           dl              yuzu sap
1           dl              sojasaus
2           dl              druivenolie
5           gr              CHEF Liquid Concentrate Wild
10         gr              sesamolie
1           dl              extra vierge olie
10         gr              geraspte verse gember
1           teen          geraspte knoflook
1           st              citroen geraspt en uitgeknepen
1           st              sinaasappel geraspt en uitgeknepen
50         gr              gebrande sesamzaadjes
20         gr              ketjap manis
 

Bereiding

Tataki van hazenrugfilet

• Bak de hazenrug filets in een zeer hete pan, schroei ze snel dicht.

• Smeer de hazenrug filets in met de CHEF Signature Paste Black Garlic.

• Laat de hazenrug filet rusten en snijd er daarna dunne plakjes van.

• Snijd de groenten in zeer fijne reepjes (wortel, prei, rode ui &snijboon) en zet alles afzonderlijk op ijswater gedurende 5 minuten.

• Meng alle ingrediënten van de tataki dressing samen met een garde.

• Rangschik de hazenrug filet op bord en besprenkel met dedressing.

• Verdeel vervolgens de aangemaakte groenten over de hazenrug.

Garneer met blaadjes koriander en gefrituurde knoflook chips.

Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!