Tomahawk steak, Pont Neuf aardappel, CHEF® Classic Pepersaus

    Recept

    Recepturen per 4 personen

    Ingrediënten:

    4         grote      Frietaardappelen
    2         stuks      Tomahawk steak
    4         dl          CHEF Classic Pepersaus

    Werkwijze:

    • Was de aardappelen goed, schil ze daarna met behulp van en dun schiller
    • Snijdt de aardappelen in dikke frieten (20 mm dik)
    • Was de aardappel goed en droog ze daarna
    • Blancheer de aardappelen in water en zout. En laat ze daarna uitwasemen
    • Bak de friet voor op 160°C gedurende 6 min
    • Laat de friet daarna uitlekken op keukenpapier
    • Frituur de friet a la minute op 175°C gedurende 3-4 min, totdat ze mooi krokant en goudgeel van de buitenkant zijn en smeuïg van binnen zijn
    • Laat de Tomahawk steak even buiten de koelkast op temperatuur komen
    • Peper en zout de steak goed
    • Laat in een bakpan, boter goed uit bruisen en bak hierin de steak mooi aan
    • Voeg knoflook en tijm toe en arroseer de steak continu met de hete boter
    • Geef de juiste garing van de steak in de oven op 170°C gedurende 8 min
    • Haal de steak uit de oven en laat “rusten” om hem daarna te trancheren
    • Verwarm de CHEF Classic Pepersaus een paar minuten
    • Dresseer alle componenten op een houten plank, de saus apart

    Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!