Tomahawk steak, Pont Neuf aardappel, CHEF® Classic Pepersaus

  • easy

Recept

Recepturen per 4 personen

Ingrediënten:

4         grote      Frietaardappelen
2         stuks      Tomahawk steak
4         dl          CHEF Classic Pepersaus

Werkwijze:

  • Was de aardappelen goed, schil ze daarna met behulp van en dun schiller
  • Snijdt de aardappelen in dikke frieten (20 mm dik)
  • Was de aardappel goed en droog ze daarna
  • Blancheer de aardappelen in water en zout. En laat ze daarna uitwasemen
  • Bak de friet voor op 160°C gedurende 6 min
  • Laat de friet daarna uitlekken op keukenpapier
  • Frituur de friet a la minute op 175°C gedurende 3-4 min, totdat ze mooi krokant en goudgeel van de buitenkant zijn en smeuïg van binnen zijn
  • Laat de Tomahawk steak even buiten de koelkast op temperatuur komen
  • Peper en zout de steak goed
  • Laat in een bakpan, boter goed uit bruisen en bak hierin de steak mooi aan
  • Voeg knoflook en tijm toe en arroseer de steak continu met de hete boter
  • Geef de juiste garing van de steak in de oven op 170°C gedurende 8 min
  • Haal de steak uit de oven en laat “rusten” om hem daarna te trancheren
  • Verwarm de CHEF Classic Pepersaus een paar minuten
  • Dresseer alle componenten op een houten plank, de saus apart

Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!