Traditionele Hazenpeper

  • 10 porties
  • 946 kcal/p.

Recept

Ingrediënten Marinade:

  • 5 dl rode wijn
  • 0,2 dl cognac
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 st peperkorrels
  • 5 tenen knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 st jeneverbes
  • 3 st kruidnagel

Ingrediënten Hazenpeper:

  • 3,5 kg hazenbout
  • 200 g boter
  • 350 g spekblokjes
  • 2 l water
  • 1,4 dl CHEF Liquid Concentrate Wild
  • 90 g chocolade puur
  • Ontbijtkoek
  • 300 g wortel (schoon - fijn gesneden)
  • 900 g ui (schoon - grof gesneden)
  • 200 g prei (schoon - fijn gesneden)

Bereiding Marinade:

  1. Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen
  2. Plaats de haas 24 uur in de marinade. Keer regelmatig

Bereiding Hazenpeper:

  1. Haal de hazenbouten uit de marinade en dep deze droog
  2. Zeef de marinade en voeg hier het water en de CHEF Liquid Concentrate Wild aan toe
  3. Zout en peper de hazenbouten en bak deze in de boter goudbruin
  4. Voeg dan het spek en de groenten toe en bak deze mee
  5. Blus het geheel af met de marinade en breng aan de kook
  6. Laat het geheel 2 à 3 uur stoven
  7. Haal de haas uit de pan als deze gaar is en haal het vlees van het bot af
  8. Reduceer de saus tot 2/3 deel
  9. Voeg de chocolade toe aan de saus
  10. Bind de saus af met de ontbijtkoek
  11. Voeg het vlees toe aan de saus

TIP: Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld zilveruitjes of champignons aan het gerecht toe te voegen.