Zeeuwse tiramisu

Bolus / Zilte caramel
  • 10 porties
  • 284 kcal/p.

Recept

Ingrediënten Zilte Karamel:

  • 150 g suiker
  • 1,5 dl Oosterscheldewater
  • 30 g boter
  • 75 g slagroom

Ingrediënten Crème:

  • 80 ml eiwit (gepasteuriseerd)
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 80 ml eidooier (gepasteuriseerd)
  • 80 ml gezoete slagroom
  • 200 g mascarpone
  • 40 ml boluslikeur
  • Kaneel

Overige ingrediënten:

  • 5 st Zeeuwse minibolussen (½ p.p.)
  • Espresso
  • Zeeuwse boluslikeur
  • Oosterschelder (gezuiverd Oosterscheldewater)
  • 15 st Zeeuwse babbelaars (geplet tot grove crumble)

Bereiding:

  1. Espresso laten afkoelen
  2. Zilte karamel maken en in spuitzak doen na afkoelen
  3. Eiwit in ontvette bekken luchtig slaan, helft van de suiker toevoegen en stijf slaan
  4. Eidooier opkloppen, andere helft van de suiker toevoegen en ook luchtig kloppen
  5. Slagroom luchtig slaan, lobbig
  6. Mascarpone met de kaneel en de boluslikeur opdraaien
  7. Vervolgens de opgeklopte slagroom en eidooier goed door de mascarpone mengen met garde
  8. Als laatste het opgeklopte eiwit er zachtjes doorheen spatelen om de massa luchtig te houden en in spuitzak koelen
  9. Bolussen halveren en in een sleetje tremperen met espresso, gezuiverd Oosterscheldewater en boluslikeur
  10. In glas mascarponecrème opspuiten, hierop getrempeerde bolus met snijvlak naar beneden leggen en hierop de zilte karamel en babbelaarcrumble.
  11. Met de presentatie kun je zelf variëren.