Zwezerik

Houtskool / Amsterdamse ui
  • 10 porties

Recept

Ingrediënten:

Bereiding Houtskool:

  1. Snijd de cassave in dikke plakken van 4 cm en dan in vier stukken
  2. Kook de CHEF Natural Kalfsfond met de ansjovis en de inkt en voeg de plakken cassave toe
  3. Kook gaar in 4 uur
  4. De cassave neemt de kleur aan van de inkt en barst iets open
  5. Droog de stukken cassave kort onder de salamander tot eetbare houtskool

Bereiding Zwezerik:

  1. Portioneer de zwezerik voor 10 personen
  2. Zout de zwezerik 20 minuten voor bereiding
  3. Frituur de rauwe zwezerik op 190°C

Bereiding As:

  1. Droog de zuurdesem en hak fijn
  2. Bak mie de pain van de fijngemalen zuurdesem
  3. Kleur dit zwart met inktvisinkt en laat drogen
  4. Meng met wat gekneusde zwarte peper