Nestlé wereldwijd

dinsdag, 10 June, 2014

Nestlé is het grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld en leider op het gebied van Nutrition, Health & Wellness.

Good Food, Good Life

De missie “Good Food, Good Life” staat voor het streven naar het constante aanbod van de beste voedingsproducten voor onze consumenten, geschikt voor ieder moment van de dag, van ochtend tot avond en gedurende het hele leven.

Volgens Nestlé draait leiderschap om gedrag en wij erkennen dat vertrouwen op de lange termijn alleen verdiend kan worden door continu te blijven voldoen aan onze beloften. Wij geloven dat het creëren van lange termijn, duurzame waarde voor onze aandeelhouders alleen mogelijk is wanneer ons gedrag, strategieën en werkzaamheden ook meerwaarde creëren voor de gemeenschappen waarin wij werkzaam zijn, onze bedrijfspartners en natuurlijk voor onze consumenten. Wij noemen dit Creating Shared Value.

De Nestlé Corporate Business Principles vormen de basis van onze bedrijfscultuur en weerspiegelen de ideeën op het gebied van rechtvaardigheid, eerlijkheid en lange termijn denken.
 

Geschiedenis

In 1866 is het bedrijf opgericht door Henri Nestlé in Vevey, Zwitserland. Ons hoofdkantoor is hier nog steeds gevestigd. Er zijn meer dan 330.000 mensen wereldwijd werkzaam voor Nestlé en wij hebben fabrieken en bedrijven in bijna elk land in de wereld. In  2014 bedroeg de omzet van Nestlé CHF  91,6 miljard.
 

Creating shared value

In onze bedrijfsvoering is Creating Shared Value ingebed. Om meerwaarde te creëren voor onze aandeelhouders op de lange termijn, moeten wij ook meerwaarde creëren voor de samenleving. Dit gaat verder dan de naleving van wetten en duurzaamheid.
 

Research and development 

Research & Development vormt een belangrijk concurrentievoordeel voor Nestlé. Met 29 Research, Development & Technology Centers over de hele wereld beschikt Nestlé over het grootste R&D-netwerk in de voedingssector.
 
Wilt u meer lezen over Nestlé Wereldwijd? Kijk dan op de algemene Nestlé Nederland website
 
 
Nestlé hoofdkantoor, Orbe, Zwitserland