Duurzame koffie die bijdraagt aan een duurzame wereld

 

NESCAFÉ is het grootste koffiemerk ter wereld. Wereldwijd worden er maar liefst 5500 koppen NESCAFÉ koffie per seconde gedronken. Wij voelen dan ook een speciale verantwoordelijkheid om de toekomst van koffie veilig te stellen.

 

Goede koffie begint bij de oorsprong. Een beter leven voor koffieboeren en een betere kwaliteit koffie – dat is het doel van Grown Respectfully. Om dit te realiseren, werken wij samen met koffieboeren en partners als Rainforest Alliance, het Sustainable Agriculture Network (SAN), en de Common Code for the Coffee Community (4C) om te zorgen dat koffieliefhebbers kunnen genieten van hun favoriete koffie. Nu en in de toekomst.

 

Ook hebben veel van onze producten het Rainforest Alliance en UTZ keurmerk. Deze twee organisaties zijn onlangs gefuseerd om samen voor een nog grotere impact te zorgen. Wanneer je producten met deze logo’s koopt ben je gegarandeerd dat de koffie en cacao op een duurzame wijze is verbouwd en tegelijkertijd ontbossing en klimaat verandering wordt tegengegaan. Bovendien wordt er alles aan gedaan om de omstandigheden van de platteland bewoners te verbeteren.


 

Grown Respectfully


Sinds 1962 werkt Nestlé Professional samen met koffieboeren om te zorgen dat de koffie verantwoord geproduceerd wordt én van de beste kwaliteit is. Hiermee wordt ingespeeld op het feit dat bedrijven waarde hechten aan duurzaamheid en MVO. Daarom wordt er alles aan gedaan om het gehele koffieproces, van boon tot kop koffie, zo verantwoord mogelijk te maken.

 

In 2010 is het NESCAFÉ plan geïntroduceerd, het onderliggende fundament van Grown Respectfully. Grown Respectfully is een wereldwijd initiatief waarbij Nestlé Professional samen met haar Partners meerwaarde biedt aan iedereen die betrokken is bij het proces van koffieproductie tot koffieconsumptie. Dat doen we door in 20 koffieproducerende landen koffieboeren te ondersteunen met het leveren van nieuwe gewassen, het onderling delen van kennis, het helpen runnen van winstgevende boerenbedrijven en toegang tot betere materialen en gereedschap. Zo werken we samen om de toekomst van koffie veilig te stellen. En kunt u op het werk blijven genieten van de lekkerste koffie.


 

Energie besparen


In het kader van Grown Respectfully spannen wij ons op vele manieren in om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo gebruiken wij schonere, natuurlijke koelmiddelen, zetten wij afval om in energie en gebruiken we schonere energiebronnen. Veel van onze inspanningen zijn op lokaal niveau en komen tegemoet aan de specifieke ecologische en maatschappelijke behoeften van de lokale gemeenschappen.


 

Wat is Grown Respectfully precies?


Dit is het beste uit te leggen aan de hand van de 3 pilaren waar het op steunt.


 

Respect voor de koffieboer
Het is ons doel om het leven van de koffieboer te verbeteren.

 

 

 

 

   Respect voor de gemeenschap 
   Het is ons doel om de welvaart van de gemeenschap rondom de plantages te verbeteren.  

 

 

 

 

Respect voor de planeet
Het is ons doel om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

 

 

 

 

 

Wist je dat:

 

-

We 300 landbouwdeskundigen in dienst te hebben die de kennis van koffieboeren vergroten door jaarlijks meer dan 100.000 trainingen te geven.

-

We de gemeenschap helpen door middel van voorzieningen zoals schoonwatervoorzieningen en sanitaire projecten.

-

We de gemeenschap van de koffieboeren helpen door middel van educatie over gezonde voeding, leiderschapstrainingen en arbeidsparticipatie programma’s o.a. gericht op vrouwen.

-

We de planeet helpen door ontbossing te voorkomen en biodiversiteit te faciliteren.

        

Recycling:

Nestlé heeft zich recent aangesloten bij het Nederlands plastic pact voor 100% herbruikbare recyclebare verpakkingen in 2025, lees hier meer.