Duurzame koffie voor de koffiemachine op kantoor

Op een werkdag worden er vele kopjes koffie gedronken. Een professionele koffiemachine is dan ook een must in elk kantoor. Maar naast het koffiezetapparaat is ook de koffie zelf erg belangrijk. Zo is het belangrijk om te investeren in duurzame koffie en in goede koffiebonen. Waarom? Jij wil toch ook bijdragen aan een duurzame wereld? Nescafé wil dat in ieder geval wel!

Nescafé is het grootste koffiemerk ter wereld. Er worden wereldwijd dan ook maar liefst 5.500 koppen Nescafé koffie per seconde gedronken. Hierdoor voelen wij een speciale verantwoordelijkheid om duurzame koffie aan te bieden. Hoe wij dit doen? Op veel verschillende manieren. Het produceren van duurzame koffie begint namelijk al bij de oorsprong, de koffieboeren, maar in elke stap van het productieproces wordt er nagedacht over hoe wij kunnen bijdragen aan een betere en duurzamere wereld.

 

 

Grown Respectfully

Om te zorgen dat de koffieproductie vanaf stap één duurzaam verloopt, zijn wij gestart met het project Grown Respectfully. Om dit te realiseren, werken wij samen met koffieboeren en partners als Rainforest Alliance, het Sustainable Agriculture Network (SAN), en de Common Code for the Coffee Community (4C). 

Sinds 1962 werkt Nestlé Professional samen met koffieboeren om te zorgen dat de koffie verantwoord geproduceerd wordt én van de beste kwaliteit is. Sinds 2010 staat dit bekend als Grown Respectfully. Dit is een wereldwijd initiatief waarbij Nestlé Professional samen met haar partners meerwaarde biedt aan iedereen die betrokken is bij het proces van koffieproductie tot koffieconsumptie.

Wij ondersteunen in 17 koffieproducerende landen koffieboeren met het leveren van nieuwe gewassen, het onderling delen van kennis, het helpen runnen van winstgevende boerenbedrijven, toegang tot betere materialen en gereedschap en energie besparen door middel van gebruik te maken van schonere, natuurlijke koelmiddelen, afval om te zetten in energie en gebruik te maken van schonere energiebronnen.

Grown Respectfully bestaat uit drie kernwaardes:

  • Respect voor de koffieboer: het is ons doel om het leven van de koffieboer te verbeteren
  • Respect voor de gemeenschap: het is ons doel om de welvaart van de gemeenschap rondom de plantages te verbeteren
  • Respect voor de planeet: het is ons doel om onze ecologische voetafdruk te verkleinen

 

Duurzame koffie op kantoor, ook in de toekomst.

Nestlé is dus al jaren bezig om ervoor te zorgen dat jij op kantoor een duurzaam kopje koffie kan drinken, en dit blijven wij doen. Zo zullen wij hard blijven werken aan al onze projecten en hebben wij concrete doelen gesteld die wij willen realiseren in de aankomende jaren.

Bij Nestlé vinden wij dat duurzaamheid alleen maar belangrijker wordt. Zo willen wij via Grown Respectfully zorgen dat de traditionele kennis van de koffieboeren gecombineerd wordt met moderne wetenschappelijke inzichten. Hierdoor krijgen de boeren beschikking over nieuwe technieken om nog duurzamer te kunnen werken.

Bij Nestlé werken wij hard om de toekomst van koffie veilig te stellen. Wij vinden het belangrijk om ervoor te zorgen dat de koffieboeren een goed leven leiden, eerlijk behandeld worden en opgeleid worden. Daarnaast willen wij de planeet beschermen en zorgen dat de productie van koffie niet ten koste gaat van het milieu.

Zoals hierboven te lezen is, zet Nestlé zich op veel verschillende manieren in zodat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Hierdoor kan jij op kantoor met een rustig hart genieten van een overheerlijk, goed en duurzaam kopje koffie met dank aan onze duurzame koffiebonen en koffiemachines voor op kantoor.

Heb jij nog geen Nescafé professional koffiezetapparaat voor op kantoor?

Bekijk onze koffiemachines hier:

 

Creating Shared ValuesNestlé Cacao PlanGrown-Respectfully

Geleid door onze waarden, geworteld in respect, werken we samen met partners om gedeelde waarde te creëren.

Lees hier meer.

Met het Nestlé Cacao Plan willen we het leven van cacaoboeren en de kwaliteit van hun producten verbeteren.

Lees hier meer

Om te zorgen dat de koffieproductie vanaf stap één duurzaam verloopt, zijn we gestart met het project Grown-Respectfully.

Lees hier meer

 

Fairtrade

Naast onze eigen projecten werkt Nestlé ook met Fairtrade. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat zij kunnen leven van hun verrichte arbeid en een beter bestaan kunnen hebben. Fairtrade is niet alleen een keurmerk, maar een wereldwijde beweging waar ook Nestlé zijn steentje aan bijdraagt. Zo bieden wij ondersteuning aan boeren bij het vinden van alternatieve inkomstenbronnen. In Ethiopië hebben wij aan onze partners bijvoorbeeld meer dan 10.000 kippen en 2.500 fruitbomen gedoneerd. In Nederland is Stichting Max Havelaar eigenaar van het Fairtrade keurmerk, ook wel bekend als het Max Havelaar Keurmerk. Nescafé Partners’ Blend is gecertificeerd met het Max Havelaar keurmerk. Wil je meer weten over Fairtrade? Neem dan contact met ons op via het contactformulier

 

Rainforest Alliance

Ook werkt Nescafé al ruim 10 jaar samen met de Rainforest Alliance om ervoor te zorgen dat jouw kopje koffie op kantoor bijdraagt aan een duurzamere wereld. De Rainforest Alliance zet zich in om de landbouwmethodes en leefomstandigheden van de koffieboeren te verbeteren. Het doel van zowel de Rainforest Alliance, het Sustainable Agriculture Network (SAN) en de Common Code of the Coffee Community (4C Association) als van Nestlé is om het verbouwen van koffie duurzamer en voor de koffieboeren winstgevender te maken en het beheer van koffieplantages zo te veranderen dat zowel de huidige als de toekomstige koffieboeren ervan kunnen profiteren. Hoe wij dit doen? Wij richten ons op het beschermen van natuurlijke hulpbronnen en ecosystemen, het garanderen van rechten en secundaire arbeidsvoorwaarden voor werknemers, het verhogen van winst, het beheren van de uitgaven, kwaliteitsverbeteringen en diversificatie. Het doel is namelijk om duurzame leefomstandigheden te bevorderen. Dit heeft niet alleen betrekking op de koffieboeren, maar voor de gehele omgeving. Zo zet de Rainforest Alliance zich ook in voor het beschermen van (bedreigde) diersoorten, het voorkomen van erosie van de grond en het verminderen van chemicaliëngebruik. Producten die het Rainforest Alliance keurmerk hebben voldoen aan al deze criteria.

0 Articles

Geen resultaten gevonden voor uw zoekopdracht