Bitterbal rode curry
rode curry / bantam rijst
Ingrediënten
- 40g CHEF LIQUID CONCENTRATE GEVOGELTE
- 0,7L water
- 500g bantam rijst
- 2dl MAGGI RODE CURRYSAUS
- 100g rode paprika (fijngesneden)
- 25g peterselie (fijngehakt)
- 200g gekookte parboiled rijst
- 300g panko
- 20g zwarte sesamzaadjes
Voorbereiding
-
1Breng het water aan de kook en voeg hier kippenfond aan toe
-
2Kook de bantam rijst hierin gaar
-
3Meng de rode currysaus door de rijst
-
4Roer de rode paprika en peterselie door het rijstmengsel
-
5Laat het geheel goed afkoelen en rol hier balletjes van
-
6Meng voor de panade de gekookte parboiled rijst, panko en sesamzaadjes door elkaar
-
7Rol de balletjes door de panade
-
8Bak de bitterballen krokant af in een hete frituur (180°C)
Optioneel: voeg blokjes gare kippendij toe aan de rijst en rode curry
Lekker met: limoen-mayonaise