Gegrilde tarbotfilet + kokkels + vongole

  • Moeilijkheid
    Gemiddeld
  • Aantal porties
    10

met puree van zoete aardappel & hollandaise

Ingrediënten
Ingrediënten Puree van zoete aardappel:
  • 10 st bataataardappel (zoete aardappelen)
  • 4 dl room
  • 150 g roomboter
Ingrediënten Kokkels + vongole:
  • 30 st kokkels
  • 30 st vongole
  • 30 g CHEF LIQUID CONCENTRATE VIS
Ingrediënten Gebakken tarbotfilet:
  • 1,8 kg tarbotfilet
  • peper
  • zout
  • 5 dl CHEF CLASSIC HOLLANDAISESAUS
Garnituur:
  • 5 st mini courgette
  • 10 st groene asperges
  • Olijfolie
  • Cress
Voorbereiding
  • 1
    Schil de aardappel en snijd deze in stukken.
  • 2
    Kook de aardappelen gaar in water met de room en een beetje zout (circa 25 minuten).
  • 3
    Pureer de aardappelen met de roomboter.
  • 4
    Breng de puree op smaak met peper en zout.
  • 5
    Kook de kokkels en de vongole in een klein laagje water gaar in de CHEF Liquid Concentrate Vis.
  • 6
    Wrijf de tarbotfilets in met zout en peper naar smaak.
  • 7
    Grill de tarbotfilets aan beide kanten in een grillpan (de vis mag lichtelijk glazig zijn).
  • 8
    Warm ondertussen de CHEF Hollandaisesaus op in een steelpan.
  • 9
    Snijd de mini courgettes en groene asperges in mooie plakjes en stukjes.
  • 10
    Bak ze daarna op in een koekenpan met een beetje olijfolie.
  • 11
    Garneer het geecht met deze groenten en eventueel wat Cress.