Gegrilde tarbotfilet + kokkels + vongole
met puree van zoete aardappel & hollandaise
Ingrediënten
Ingrediënten Puree van zoete aardappel:
- 10 st bataataardappel (zoete aardappelen)
- 4 dl room
- 150 g roomboter
Ingrediënten Kokkels + vongole:
- 30 st kokkels
- 30 st vongole
- 30 g CHEF LIQUID CONCENTRATE VIS
Ingrediënten Gebakken tarbotfilet:
- 1,8 kg tarbotfilet
- peper
- zout
- 5 dl CHEF CLASSIC HOLLANDAISESAUS
Garnituur:
- 5 st mini courgette
- 10 st groene asperges
- Olijfolie
- Cress
Voorbereiding
-
1Schil de aardappel en snijd deze in stukken.
-
2Kook de aardappelen gaar in water met de room en een beetje zout (circa 25 minuten).
-
3Pureer de aardappelen met de roomboter.
-
4Breng de puree op smaak met peper en zout.
-
5Kook de kokkels en de vongole in een klein laagje water gaar in de CHEF Liquid Concentrate Vis.
-
6Wrijf de tarbotfilets in met zout en peper naar smaak.
-
7Grill de tarbotfilets aan beide kanten in een grillpan (de vis mag lichtelijk glazig zijn).
-
8Warm ondertussen de CHEF Hollandaisesaus op in een steelpan.
-
9Snijd de mini courgettes en groene asperges in mooie plakjes en stukjes.
-
10Bak ze daarna op in een koekenpan met een beetje olijfolie.
-
11Garneer het geecht met deze groenten en eventueel wat Cress.