Bitterbal rode curry

  • Moeilijkheid
    Gemiddeld
  • Aantal porties
    6

rode curry / bantam rijst

Ingrediënten
  • 40g CHEF LIQUID CONCENTRATE GEVOGELTE
  • 0,7L water
  • 500g bantam rijst
  • 2dl MAGGI RODE CURRYSAUS
  • 100g rode paprika (fijngesneden)
  • 25g peterselie (fijngehakt)
  • 200g gekookte parboiled rijst
  • 300g panko
  • 20g zwarte sesamzaadjes
Voorbereiding
  • 1
    Breng het water aan de kook en voeg hier kippenfond aan toe
  • 2
    Kook de bantam rijst hierin gaar
  • 3
    Meng de rode currysaus door de rijst
  • 4
    Roer de rode paprika en peterselie door het rijstmengsel
  • 5
    Laat het geheel goed afkoelen en rol hier balletjes van
  • 6
    Meng voor de panade de gekookte parboiled rijst, panko en sesamzaadjes door elkaar
  • 7
    Rol de balletjes door de panade
  • 8
    Bak de bitterballen krokant af in een hete frituur (180°C)

Optioneel: voeg blokjes gare kippendij toe aan de rijst en rode curry

Lekker met: limoen-mayonaise