Goedgevulde Colijnse garnalen-visbisque

  • Aantal porties
    10

Venkel / Zeekraal / Dille

144KCAL/P.

Ingrediënten
  • 400 g vispoelet (naar wens)
  • 50 g prei wit (in fijne kwartringetjes)
  • 50 g winterpeen (juliënne, fijn)
  • 50 g venkelknol (in fijne brunoise 5 mm)
  • 80 g Zeeuwse garnalen
  • 50 g zeekraal (fijngesneden)
  • 75 g roomboter
  • 40 g ui (fijn gesnipperd)
  • Tijm
  • 40 g tomatenpuree
  • Verse knoflook
  • 90 g bloem
  • 1 dl witte wijn
  • Half Colijnse garnalenfond + half CHEF LIQUID CONCENTRATE VIS
  • 2 l Oosterschelder (gezuiverd Oosterscheldewater)
  • Zeeuwse grove mosterd
  • Peper uit de molen
  • Cayennepeper
  • Room, Pernod, en cognac
  • Dille
Voorbereiding
  • 1
    Vispoulet kort pocheren en prei, venkel en winterpeen kort blancheren in de CHEF LIQUID CONCENTRATE VIS en terugkoelen
  • 2
    Met garnalen, zeekraal en dille mengen en als garnituur toevoegen bij portioneren
  • 3
    Soep: roomboter verhitten, smelten, niet kleuren
  • 4
    Ui aanzweten met wat takjes tijm (later weer verwijderen) en vervolgens tomatenpuree en geperste knoflook
  • 5
    Erdoor roeren en laten ontzuren
  • 6
    Van het vuur bloem erdoor spatelen en mooie roux vormen
  • 7
    Roux onder af en toe doorspatelen laten garen
  • 8
    Roux aanroeren met witte wijn en Colijnse garnalenfond en CHEF LIQUID CONCENTRATE VIS en Oosterschelder (gezuiverd Oosterscheldewater) tot juiste dikte en mosterd toevoegen
  • 9
    Met peper uit de molen en cayennepeper op smaak brengen
  • 10
    Soep laten rusten zodat de smaken op elkaar verder in kunnen werken
  • 11
    Garnituur bij portioneren verdelen in soepkom met Pernod, Cognac en room
  • 12
    Hete soep erbij en serveren met de gegratineerde mosseltjes
Allergeen logo 'bevat vis' rood met geel- Nestlé Professional

*Let op: alleen de allergenen in de gebruikte Nestlé producten.