Goedgevulde Colijnse garnalen-visbisque
Venkel / Zeekraal / Dille
144KCAL/P.
Ingrediënten
- 400 g vispoelet (naar wens)
- 50 g prei wit (in fijne kwartringetjes)
- 50 g winterpeen (juliënne, fijn)
- 50 g venkelknol (in fijne brunoise 5 mm)
- 80 g Zeeuwse garnalen
- 50 g zeekraal (fijngesneden)
- 75 g roomboter
- 40 g ui (fijn gesnipperd)
- Tijm
- 40 g tomatenpuree
- Verse knoflook
- 90 g bloem
- 1 dl witte wijn
- Half Colijnse garnalenfond + half CHEF LIQUID CONCENTRATE VIS
- 2 l Oosterschelder (gezuiverd Oosterscheldewater)
- Zeeuwse grove mosterd
- Peper uit de molen
- Cayennepeper
- Room, Pernod, en cognac
- Dille
Voorbereiding
-
1Vispoulet kort pocheren en prei, venkel en winterpeen kort blancheren in de CHEF LIQUID CONCENTRATE VIS en terugkoelen
-
2Met garnalen, zeekraal en dille mengen en als garnituur toevoegen bij portioneren
-
3Soep: roomboter verhitten, smelten, niet kleuren
-
4Ui aanzweten met wat takjes tijm (later weer verwijderen) en vervolgens tomatenpuree en geperste knoflook
-
5Erdoor roeren en laten ontzuren
-
6Van het vuur bloem erdoor spatelen en mooie roux vormen
-
7Roux onder af en toe doorspatelen laten garen
-
8Roux aanroeren met witte wijn en Colijnse garnalenfond en CHEF LIQUID CONCENTRATE VIS en Oosterschelder (gezuiverd Oosterscheldewater) tot juiste dikte en mosterd toevoegen
-
9Met peper uit de molen en cayennepeper op smaak brengen
-
10Soep laten rusten zodat de smaken op elkaar verder in kunnen werken
-
11Garnituur bij portioneren verdelen in soepkom met Pernod, Cognac en room
-
12Hete soep erbij en serveren met de gegratineerde mosseltjes
|
*Let op: alleen de allergenen in de gebruikte Nestlé producten.