c8eb8242aa62e00092d56b3d27b70c6e

Hot, hip en happening...dít zijn de trends in zakelijk koffieland

Wereldwijd drinken we met z'n allen circa 400 miljard kopjes koffie per jaar. En daarvan wordt in Nederland meer dan de helft op kantoor gedronken. De geurige aroma is dan ook niet meer weg te denken van de werkvloer. De laatste jaren heeft de vraag naar koffie zich enorm ontwikkeld. Zo ook het aanbod, wat qua smaak bijna niet meer onderdoet voor de gemiddelde koffietraktatie die we op een terras geserveerd krijgen. Wat staat ons de komende tijd te wachten?

Ontbijten op het werk

Mensen ontbijten steeds vaker op het werk. Geen gehaaste boterham boven het aanrecht, maar in alle rust energie voor een hectische werkdag opdoen. Wie ontbijt, heeft in de regel meer concentratie, een beter geheugen en voelt zich energieker. Voeg daar een flinke kop koffie aan toe, en de dag kan goed van start. Wie een aantal koppen koffie per dag drinkt is in de regel positiever, denkt creatiever en leert makkelijker nieuwe dingen. Een echte kick-start dus!

Man en vrouw met kop koffie kijken lachend in de camera - Nestlé Professional

Flexibele bezetting vraagt om inspirerende werkomgeving

Met de komst van flexplekken is koffie meer en meer de verbindende factor. We zijn mobieler en werken op verschillende locaties. Het is een komen en gaan van medewerkers, klanten en partners. Organisaties realiseren zich het belang van kruisbestuiving, inspiratie en verbinding. Daarom wordt er meer en meer geïnvesteerd in sfeermakers als een gezellige receptie, koffiecorner of zelfs een eigen café.

De zoete inval van medewerkers en klanten op kantoor resulteert ook in uitlopende koffiewensen. Koffie wordt niet langer alleen gezien als een snelle opkikker of dorstlesser, maar we kiezen voor kwaliteit en bijzondere smaakvariaties. Zijn kantoorbarista's binnenkort de nieuwe norm?

Feel good koffie wint terrein

In het bedrijfsleven wordt steeds meer aandacht aan verantwoorde producten en verantwoord zakendoen besteed. We maken graag verstandige keuzes, ook op de werkvloer. Dat geldt voor elk aspect van de bedrijfsvoering. Daarnaast is er een algemene tendens dat we willen weten wat we precies eten en drinken en waar het vandaan komt. Duurzame koffie wint daarom terrein. Er wordt vaker gekozen voor pure ingrediënten, plantaardige vervangers en duurzame verpakkingsmiddelen. Lees ook ons beleid omtrent duurzaamheid.

Iedereen een kop kwaliteit. 

Closeup van plantje dat vastgehouden wordt - Nestlé Professional

De koffiecultuur heeft een enorme smaakverandering teweeggebracht. De koffie die we proeven in de horeca, schenken we inmiddels ook thuis en op kantoor verwachten we niet anders. Er is een nieuwe standaard ontwikkeld. De koffie van kantoor moet net zo goed zijn als thuis. Of beter. Met één druk op de knop bereiden medewerkers vandaag de dag een cappuccino op barista niveau.

 

VriMiKo: "een koffie van de tap graag"

Zodra het kwik stijgt, kijken we verheugd uit naar de eerste zomerse vrijdagmiddagborrels (VriMiBo). Na werktijd gezellig met collega's op een zonnig terras onder het genot van een...ijskoffie?

Nitro cold-brew koffie, of te wel: koude koffie met een romige schuimlaag en een klein beetje prik. Al geprezen door de koffie connaisseur, hoe lang duurt het voordat we ook op de werkvloer genieten van deze frisse dorstlesser?

Koffie wordt steeds vaker gebruikt als ingrediënt voor andere dranken. Het is een kwestie van tijd voordat koude koffie zijn opwachting maakt in het reguliere frisdrankassortiment én tijdens de vrijdagmiddagborrel. En dan kunnen de koffie-cocktails vast niet achter-blijven!

GERELATEERDE ARTIKELEN

8008c35adad69af7e1211e5362c963d3

5 factoren voor puur kantoorgeluk

"Customers will never love a company until the employees love it first". Misschien is het deze uitspraak die ervoor zorgt dat bedrijven een 'Chief Happiness' of 'Inspiration Officer' in de arm nemen. En dat zorgt voor nieuwsgierigheid. Want wat voor arbeidsvitaminen hebben deze geluksbezorgers voor de organisatie in petto? En...kunt u zelf ook bijdragen aan het geluk van collega's?

18eb2df233483d9c06c4a1117a75b5a5_1

Goede koffie, goed humeur? Haal het beste uit koffie op het werk.

Voor de één een noodzakelijke kick-start of gewoonte, voor de ander de ultieme guilty pleasure. Nederlanders zijn gek op koffie. Ons kikkerlandje staat met 21 miljard kopjes koffie zelfs te boek als 13e land ter wereld. Niet zo gek dat we op kantoor naar een kwalitatief goede kop koffie verlangen. Koffie is er in vele soorten en smaken. Maar wat bepaalt de smaak van koffie?

35a08bf2069838209c9dc4494dba0a5b_0

Zó maakt u voor iedereen een goede keuze: organiseer een koffieproeverij

Zoveel mensen, zoveel smaken. Hoe zorgt u ervoor dat u de beste koffie voor uw organisatie kiest? Door het nuttige met het aangename te combineren! Creëer een positieve sfeer rondom de koffiekeuze en laat de organisatie mee proeven. Kleine moeite, groot plezier.

drying_coffee_beans_1_0

De 7 meest bizarre koffieweetjes - Wedden dat jij dit niet wist?

Een kopje koffie is voor jou waarschijnlijk de normaalste zaak van de wereld. Je staat er mee op en sluit de dag er ook weer mee af. Toch zal jij je verbazen over de volgende bizarre koffieweetjes, want jij en jouw collega’s zullen deze koffie wist-je-datjes waarschijnlijk niet weten.