Bitterbal gerookte eendenborst
gerookte eendenborst / pompoen / aardappel
Ingrediënten
- 200g pompoen (in blokjes)
- 50g sjalot
- 2st knoflook (fijngesneden)
- 150g spinazie (schoongewassen)
- 40g CHEF LIQUID CONCENTRATE GROENTEN
- 1st gerookte eendenborst
- 1L water
- 250g MAGGI KOUD TE BEREIDEN AARDAPPELPUREE
- 50g eidooier
- Eiwit, losgeklopt
- Gelijke delen geschaafde amandel
- Gemengde groene kruiden
Voorbereiding
-
1Fruit de sjalot en de knoflook aan in een klein beetje olie
-
2Voeg de spinazie toe
-
3Breng op smaak met de groentenfond
-
4Snijd de eendenborst in zeer kleine blokjes en roer door het mengsel
-
5Maak het water aan met het aardappelpureepoeder
-
6Werk de gare garnituren door de puree
-
7Voeg de eidooier toe en vorm bitterballen van het geheel
-
8Meng voor de panade de amandel, groene kruiden en aardappelpureepoeder door elkaar
-
9Haal de bitterballen door het eiwit en de panade
-
10Bak de bitterballen krokant af in een hete frituur (180°C)
Lekker met: piccalilly & gefrituurde spinazie met grof zout