VEGAN PASTA BOLOGNESE
Met GARDEN GOURMET® Vegan Rulgehakt creëer je in een handomdraai onweerstaanbare plantaardige gerechten. Dit product gaat goed samen met verschillende kruiden waardoor jij gemakkelijk jouw eigen signatuur kunt toevoegen. Het gehakt is de perfecte basis voor nieuwe receptcreaties of traditionele gerechten, zoals lasagne, pastarecepten, ovenschotels of chilli sin carne.
Ingrediënten
- 1,5 kg GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt
- 10st Tomaten
- 3kg Witte uien
- 700gr Gehakte knoflook
- 700ml Rode wijn
- 600g Wortel
- 30g Tijm
- 10ml Olijfolie
- 1kg Spaghetti
- 100g Tomaten puree
- 300g Selderij
- 10g Oregano
Voorbereiding
-
1Ontdooi de GARDEN GOURMET® Vegan Mince. Snijd de uien, de tomaten, de wortels en de bleekselderij in kleine blokjes.
-
2Verhit de olijfolie in een grote kookpot en fruit de uien, de knoflook, de wortels en de selderij 5 minuten
-
3Voeg de GARDEN GOURMET® Vegan Mince toe en kook nog 5 minuten
-
4Voeg de tomaten, de tomatenpuree en de rode wijn toe. Laat 30 minuten koken op middelhoog vuur.
-
5Kook de pasta in kokend zout water met olijfolie beetgaar.
-
6Breng de bolognesesaus op smaak met verse tijm, gehakte oregano en peper en zout.
-
7Leg de pasta in een serveerschaal. Giet de bolognesesaus erover en decoreer met de verse basilicum.
- Gebruik CHEF® Signature Paste Port en Rode wijn reductie voor extra body
- Om extra diepgang in de saus te creëren, kunt u de tomaten 20 minuten in de oven roosteren op 200°c
- Personaliseer het gerecht voor thuisbezorging
|
Per 100 g |
Per Portie |
Volwassenen RI |
% RI |
Voedingswaarden |
||||
Energie |
480 KJ |
3258 KJ |
|
|
Vetten |
1.0 |
8.1 |
70 |
12% |
- waarvan: verzadigd |
0.2 |
1.2 |
20 |
6% |
koolhydraten |
13.8 |
110.2 |
260 |
42% |
waarvan: suikers |
4.3 |
34.5 |
90 |
38% |
Vezels |
3.7 |
29.3 |
|
|
Eiwitten |
6.3 |
50.0 |
50 |
100% |
Sodium |
0.05 |
0.39 |
2.4 |
16% |
Zout |
0.12 |
0.96 |
6 |
16% |