Recept Chili Sin Carne
Met GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt creëer je in een handomdraai onweerstaanbare plantaardige gerechten. Dit product neemt verschillende kruiden prachtig op voor een optimale smaak, waardoor jij de flexibiliteit hebt om jouw eigen signatuur toe te voegen. Het gehakt is de perfecte basis voor nieuwe receptcreaties of traditionele gerechten, zoals een rijke lasagne, pastarecepten, ovenschotels of Chili Sin Carne.
Ingrediënten
- 2kg GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt
- 10kg Tomaten
- 100g Gehakte knoflook
- 50g Chili poeder
- 80g Komijn poeder
- 20g Tomaten puree
- 300g Zure room
- 3st Rode paprika
- 3st Groene paprika
- 1kg Rode kidney bonen gaar
- 10g Verse koriander
- 100ml Olijfolie
- 5st Uien
- 10st Tortilla wraps
Voorbereiding
-
1Ontdooi het gehakt voor het koken. Snijd de uien, tomaten en paprika in blokjes van 1 cm.
-
2Verhit de olijfolie in een grote bakpan. Voeg de uien en knoflook toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg de GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt toe en kook 10 minuten.
-
3Voeg de in blokjes gesneden tomaten en paprika, de komijn, het chilipoeder en de tomaat toe plak en kook gedurende 20 minutenVoeg de gekookte rode bonen en de fijngehakte koriander toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
4Serveer de Chili sin carne op een tortilla met guacamole salade en zure room.
- Je kunt dit gerecht op smaak brengen met pure chocolade om de bitterheid toe te voegen.
- GARDEN GOURMET® Vegan Rulgehakt absorbeert 60 tot 80 procent vloeistof tijdens het koken.
- Serveer alle elementen apart voor thuisbezorging.
Per 100 g |
Per Portie |
Volwassenen RI |
% RI |
|
Voedingswaarden |
|
|
|
|
Energie |
619 KJ |
3390 KJ |
|
|
Vetten |
4.0 |
21.7 |
70 |
31% |
- waarvan: verzadigd |
0.6 |
3.2 |
20 |
16% |
koolhydraten |
14.05 |
79.6 |
260 |
31% |
waarvan: suikers |
4.0 |
22.1 |
90 |
25% |
Vezels |
5.7 |
31.2 |
|
|
Eiwitten |
10.5 |
57.9 |
50 |
116% |
Sodium |
0.12 |
0.66 |
2.4 |
28% |
Zout |
0.30 |
1.66 |
6 |
28% |