Gebraden reerug recept
Bieten / Japanse Nashi Peer
Ingrediënten
- 4 st bieten
- 4 st Nashi peer
- Citroen verbena
- 2,2 kg reerug (op het karkas)
- 100 g boter
- 400 cc bietensap
- 1 st schil van sinaasappel
- 1 st kaneelstokje
- 1 st kruidnagel
- 1 st jeneverbes
- 0,5 cc Cabernet Sauvignon azijn
- 7,5 DL CHEF NATURAL KALFSFOND
- 1 st sinaasappel
- 50 g fijn gehakte Macadamianoten
- 40 g gepofte gerst
- 5 g gedroogde bietenpoeder
- 1 st geraspte sinaasappelschil
- 5 st rode biet
- Sushi azijn
- Peper
- Zout
- 5 dl water met 500 g suiker
- 1 st kaneelstokje
- Kruidnagel
- Jeneverbes
Voorbereiding
-
1Gaar verschillende bieten op de barbecue gaar gedurende 3 uur op 150°C
-
2Pel de bieten en snijd de helft in dunne plakken en de rest in kwarten
-
3Schil de Nashi peren en snijd in dunne plakken
-
4Beleg steeds een plak peer met citroen verbena en leg er nog een plak peer op
-
5Braad de reerug op het karkas in olie goudbruin
-
6Voeg op het laatste moment boter toe en laat rusten op een plateau
-
7Kook het bietensap met de sinaasappelschil, het kaneelstokje, de kruidnagel, de jeneverbes en de azijn in tot een mooie bietenjus
-
8Kook de kalfsfond in en voeg toe aan het ingekookte bietensap
-
9Snijd de sinaasappel in partjes en voeg deze toe aan de saus
-
10Meng de fijn gehakte Macadamia, de gepofte gerst, het gedroogde bietenpoeder en de geraspte sinaasappelschil
-
11Kook de bieten en blender ze in een thermoblender
-
12Breng op smaak met sushi azijn, peper en zout
-
13Kook 5 dl water met 500 g suiker samen met het kaneelstokje, de kruidnagel en de jeneverbes tot 110°C
-
14Passeer en laat afkoelen