Geroosterde langoustinestaartjes

  • Moeilijkheid
    Gemiddeld
  • Aantal porties
    10

witlof / bisque / gekonfijte grapefruit / jus van draadjesvlees

Ingrediënten
Langoustines:
  • 10 dikke langoustines
Grapefruit zeste - gekonfijt:
  • 1 st grapefruit
  • 100 g suiker
  • water
Witlof:
  • 2 stronkjes witlof
  • bosui
Bisque:
  • Naar eigen receptuur.
Jus van draadjesvlees:
  • 1 st kalfswang
  • 1 st banaansjalot
  • 0.5 ui
  • 3 takjes tijm
  • 3 st peperkorrels
  • 1 st kruidnagel
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 prei
  • 2 dl rode wijn
  • CHEF NATURAL KALFSFOND
Voorbereiding
  • 1
    Ontdoe de langoustines van de schaal en het darmkanaal.
  • 2
    Bak heel kort aan één kant in de koekenpan, tot ze de gewenste gaarheid hebben.
  • 3
    Verwijder met een dunschiller de schil van de grapefruit.
  • 4
    Ontdoe de schil van het witte vlies aan de binnenkant.
  • 5
    Snijd de schil in hele dunne julienne en blancheer drie keer.
  • 6
    Doe suiker in een pannetje en voeg de julienne schil toe.
  • 7
    Zet het geheel net onder water.
  • 8
    Laat het water zachtjes verdampen.
  • 9
    Haal uit één stronk de kern en snijd deze julienne.
  • 10
    Maak rauw aan met een french dressing.
  • 11
    Snijd dunne ringen van de bosuiloof.
  • 12
    Meng dit met het geheel.
  • 13
    Snijd de andere stronk brunoise.
  • 14
    Bak kort in een droge pan met iets zout.
  • 15
    Bereid een bisque naar eigen receptuur.
  • 16
    Zout en peper de kalfswang goed en bak deze hard aan in de koekenpan, totdat hij donkerbruin gebakken is.
  • 17
    Haal de kalfswang uit de pan en leg hem in een klein steelpannetje.
  • 18
    Maak de koekenpan niet schoon, maar bak hierin alle fijngesneden bouquet groenten.
  • 19
    Blus dit af met rode wijn en giet op het vlees.
  • 20
    Voeg vervolgens naar smaak KALFSFOND toe.
  • 21
    Stoof het vlees gaar.