Groententuin met rode curry

  • Moeilijkheid
    Gemiddeld
  • Aantal porties
    10

zoetzure bietjes | meiraap | bospeen | romanesco

Ingrediënten
Ingrediënten Meiraap / bospeen / romanesco:
  • 30 g CHEF LIQUID CONCENTRATE GROENTEN
  • 400 g meiraap
  • 320 g bospeen
  • 300 g peulen
  • 750 g romanesco
  • 320 g spruiten
  • radijs
  • fleur de sel
  • zoet-zuur
Ingrediënten Zoet-zure bietjes:
  • 1 L azijn
  • 1 L water
  • 1 kg suiker
  • 100 g fleur de sel
  • Szechuan peper
  • 20 st kruidnagel
  • 5 st laurier
  • 4 teen knoflook
  • 3 st steranijs
  • 1 tl kardemompoeder
  • 150 g chioggia biet
  • 150 g gele biet
Garnituur:
  • 7,5 dl MAGGI RODE CURRYSAUS
  • Basilicum Cress
  • Affilia Cress
Voorbereiding
  • 1
    Voeg 5 liter water toe aan de CHEF Liquid Concentrate Groenten om er een groentebouillon van te maken.
  • 2
    Breng de groentebouillon met wat fleur de sel aan de kook.
  • 3
    Maak de meiraap, bospeen en romanesco schoon en snijd deze in mooie stukjes.
  • 4
    Blancheer de groenten beetgaar in de groentebouillon; leg ze daarna meteen in ijswater.
  • 5
    Warm de groenten weer apart op in de bouillon en laat uitlekken; bewaar wel wat van het kookvocht.
  • 6
    Breng alle ingrediënten behalve de bieten aan de kook.
  • 7
    Laat deze “zoet-zuur” afkoelen.
  • 8
    Snijd de bieten op de Japanse mandoline zo dun mogelijk en leg de plakjes in de afgekoelde zoet-zuur.
  • 9
    Dep de bieten droog en maak er rolletjes van.
  • 10
    Zet een steelpan op met de MAGGI Rode Currysaus en warm op zonder te koken.
  • 11
    Verdun eventueel met het overgebleven kookvocht van de groenten.
  • 12
    Giet de rode curry in het bord en plaats de groenten er boven op.
  • 13
    Leg de rolletjes zoet-zure biet ertussen.
  • 14
    Garneer eventueel met dunne plakjes radijs, Basilicum Cress en Affilia Cress.