Rode mul
Tomaat / Wortel
146KCAL/P.
Ingrediënten
- 100 g venkel
- 10 g olie
- 1g zout
- 10 g roomkaas
- 500 g tomaten
- 50 g rode peper
- Venkel olie
- 100 g zonnebloem
- 10 g venkelzaad
- 2 g steranijs
- 2 g anijszaad
- 1 g zoethout
- 1 g laurier
- 10 st rode mulfilets
- Zout
Voorbereiding
-
1Snijd venkel in kleine stukken en gaar deze in venkel olie met zout
-
2Pureer de venkel als deze volledig gaar is
-
3Monteer met de roomkaas
-
4Droog de tomaat
-
5Voeg de rode peper toe
-
6Als het geheel gedroogd is fijn cutteren en zeven
-
7Droog bewaren
-
8Schub de mul, fileer en haal de resterende zijgraten eruit
-
9Zout de mul en leg 10 minuten met de huid naar boven koel weg (onafgedekt)
-
10Gaar de mul op een plateautje met de huid naar boven onder de salamander
-
11Laat de huid goudgeel worden en de vis net aan gaar
-
12Bestrooi de mul met tomaatpoeder en snijd over de lengte door met een vlijmscherp mes
-
13Dresseer zoals op de foto met rauwe fiches uitgestoken venkel, venkelloof en olijfolie parels