Schol

  • Moeilijkheid
    Moeilijk
  • Aantal porties
    10

Langoustine / Gepofte amarant

Ingrediënten
  • 1,2 kg scholfilet
  • 10 st langoustine
  • 3 st mini paksoi
  • 200 g geschilde bospeen
  • 20 g gesnipperde ui
  • 1 dl ingedampt sinaasappelsap
  • 1 à 2 st kardemompeulen (gekneusd)
  • 1 DL CHEF NATURAL GEVOGELTEFOND
  • 40 g boter
  • 2 dl room
  • 3 DL CHEF NATURAL SCHAALDIERENFUMET
  • 45 g rietsuiker
  • 120 g amarant
Voorbereiding
  • 1
    Gril de scholfilets
  • 2
    Ontdoe de langoustines van schaal en darmkanaal
  • 3
    Stoof een gedeelte van de paksoi en gebruik de bladeren als salade
  • 4
    Zweet voor de bospeenpuree de gesnipperde ui aan in de boter
  • 5
    Voeg bospeen toe
  • 6
    Blus af met CHEF Natural Gevogeltefond en het sinaasappelsap
  • 7
    Voeg kardemompeulen toe en gaar in een met deksel afgesloten pan
  • 8
    Laat, wanneer alles gaar is, het vocht deels indampen
  • 9
    Draai er in de thermoblender een gladde puree van
  • 10
    Kook voor de kreeften crèmesaus de room een beetje in met 1 dl schaaldierenfumet
  • 11
    Karamelliseer de rietsuiker licht en vermeng deze met 2 dl warme CHEF Natural Schaaldierenfumet
  • 12
    Laat tot de juiste dikte indampen
  • 13
    Kook de amarant gaar en laat drogen
  • 14
    Pof in hete olie en vermeng nadien met bospeen vinaigrette