Worteltortilla satay style
Bij GARDEN GOURMET® geloven we in de kracht en veelzijdigheid van plantaardige voeding. Daarom hebben wij samen met NO FAIRTYTALES heerlijke vegan gerechten ontwikkeld, die rijk zijn aan groenten en passen bij de bewust wordende consument. Deze gerechten vormen een basis waarmee jij eindeloos kunt variëren. Wij willen jou hiermee inspireren om te laten zien hoe lekker en eenvoudig vegan kan zijn!
Ingrediënten
- 400g GARDEN GOURMET® Vegan Filet stukjes
- 20g CHEF Liquid Concentrate Asian
- 10st No Fairytales Worteltortilla
- 0,5l Water
- 1teen Knoflook, fijn gesneden
- 50g Lente-ui, gesnipperd
- 250g Kant-en-klare satésaus
- 100g Kant-en-klare gebakken uitjes
- 1st Komkommer, in plakjes gesneden
- 100g Wortel, julienne
- 100g Sojaboontjes
Voorbereiding
-
1Breng het water en de CHEF Liquid Concentrate Asian aan de kook en laat de filet stukjes uit de bouillon.
-
2Fruit de knoflook en voeg de filet stukjes toe en bak even mee.
-
3Voeg de kant-en-klare satésaus toe en breng dit aan de kook. Als de satésaus te dik is kan je dit afslappen met de bouillon.
-
4Laat het geheel 10 minuten rusten zodat de satésaus in de filet stukjes kan trekken.
-
5Doe de saté op de tortilla en garneer met de uitjes, lente-ui, komkommer, julienne van worden en sojaboontjes. Rol de tortilla strak op.
Je kan de tortilla ook los bij de saté serveren.
|
|
Per Portie |
% RI |
|
Voedingswaarden |
||||
Energie |
|
1253 KJ |
15% |
|
Vetten |
|
12 |
16% |
|
- waarvan: verzadigd |
|
3 |
16% |
|
koolhydraten |
|
28 |
11% |
|
waarvan: suikers |
|
8 |
9% |
|
Vezels |
|
8 |
|
|
Eiwitten |
|
16 |
33% |
|
Zout |
|
2 |
37% |