Bitterbal gerookte eendenborst

  • Moeilijkheid
    Gemiddeld
  • Aantal porties
    6

gerookte eendenborst / pompoen / aardappel

Ingrediënten
  • 200g pompoen (in blokjes)
  • 50g sjalot
  • 2st knoflook (fijngesneden)
  • 150g spinazie (schoongewassen)
  • 40g CHEF LIQUID CONCENTRATE GROENTEN
  • 1st gerookte eendenborst
  • 1L water
  • 250g MAGGI KOUD TE BEREIDEN AARDAPPELPUREE
  • 50g eidooier
  • Eiwit, losgeklopt
  • Gelijke delen geschaafde amandel
  • Gemengde groene kruiden
Voorbereiding
  • 1
    Fruit de sjalot en de knoflook aan in een klein beetje olie
  • 2
    Voeg de spinazie toe
  • 3
    Breng op smaak met de groentenfond
  • 4
    Snijd de eendenborst in zeer kleine blokjes en roer door het mengsel
  • 5
    Maak het water aan met het aardappelpureepoeder
  • 6
    Werk de gare garnituren door de puree
  • 7
    Voeg de eidooier toe en vorm bitterballen van het geheel
  • 8
    Meng voor de panade de amandel, groene kruiden en aardappelpureepoeder door elkaar
  • 9
    Haal de bitterballen door het eiwit en de panade
  • 10
    Bak de bitterballen krokant af in een hete frituur (180°C)

 

Lekker met: piccalilly & gefrituurde spinazie met grof zout