Gebraden reerug recept

  • Moeilijkheid
    Moeilijk
  • Aantal porties
    10

Bieten / Japanse Nashi Peer

Ingrediënten
  • 4 st bieten
  • 4 st Nashi peer
  • Citroen verbena
  • 2,2 kg reerug (op het karkas)
  • 100 g boter
  • 400 cc bietensap
  • 1 st schil van sinaasappel
  • 1 st kaneelstokje
  • 1 st kruidnagel
  • 1 st jeneverbes
  • 0,5 cc Cabernet Sauvignon azijn
  • 7,5 DL CHEF NATURAL KALFSFOND
  • 1 st sinaasappel
  • 50 g fijn gehakte Macadamianoten
  • 40 g gepofte gerst
  • 5 g gedroogde bietenpoeder
  • 1 st geraspte sinaasappelschil
  • 5 st rode biet
  • Sushi azijn
  • Peper
  • Zout
  • 5 dl water met 500 g suiker
  • 1 st kaneelstokje
  • Kruidnagel
  • Jeneverbes
Voorbereiding
  • 1
    Gaar verschillende bieten op de barbecue gaar gedurende 3 uur op 150°C
  • 2
    Pel de bieten en snijd de helft in dunne plakken en de rest in kwarten
  • 3
    Schil de Nashi peren en snijd in dunne plakken
  • 4
    Beleg steeds een plak peer met citroen verbena en leg er nog een plak peer op
  • 5
    Braad de reerug op het karkas in olie goudbruin
  • 6
    Voeg op het laatste moment boter toe en laat rusten op een plateau
  • 7
    Kook het bietensap met de sinaasappelschil, het kaneelstokje, de kruidnagel, de jeneverbes en de azijn in tot een mooie bietenjus
  • 8
    Kook de kalfsfond in en voeg toe aan het ingekookte bietensap
  • 9
    Snijd de sinaasappel in partjes en voeg deze toe aan de saus
  • 10
    Meng de fijn gehakte Macadamia, de gepofte gerst, het gedroogde bietenpoeder en de geraspte sinaasappelschil
  • 11
    Kook de bieten en blender ze in een thermoblender
  • 12
    Breng op smaak met sushi azijn, peper en zout
  • 13
    Kook 5 dl water met 500 g suiker samen met het kaneelstokje, de kruidnagel en de jeneverbes tot 110°C
  • 14
    Passeer en laat afkoelen