Geroosterde langoustinestaartjes
witlof / bisque / gekonfijte grapefruit / jus van draadjesvlees
Ingrediënten
Langoustines:
- 10 dikke langoustines
Grapefruit zeste - gekonfijt:
- 1 st grapefruit
- 100 g suiker
- water
Witlof:
- 2 stronkjes witlof
- bosui
Bisque:
- Naar eigen receptuur.
Jus van draadjesvlees:
- 1 st kalfswang
- 1 st banaansjalot
- 0.5 ui
- 3 takjes tijm
- 3 st peperkorrels
- 1 st kruidnagel
- 2 tenen knoflook
- 0.5 prei
- 2 dl rode wijn
- CHEF NATURAL KALFSFOND
Voorbereiding
-
1Ontdoe de langoustines van de schaal en het darmkanaal.
-
2Bak heel kort aan één kant in de koekenpan, tot ze de gewenste gaarheid hebben.
-
3Verwijder met een dunschiller de schil van de grapefruit.
-
4Ontdoe de schil van het witte vlies aan de binnenkant.
-
5Snijd de schil in hele dunne julienne en blancheer drie keer.
-
6Doe suiker in een pannetje en voeg de julienne schil toe.
-
7Zet het geheel net onder water.
-
8Laat het water zachtjes verdampen.
-
9Haal uit één stronk de kern en snijd deze julienne.
-
10Maak rauw aan met een french dressing.
-
11Snijd dunne ringen van de bosuiloof.
-
12Meng dit met het geheel.
-
13Snijd de andere stronk brunoise.
-
14Bak kort in een droge pan met iets zout.
-
15Bereid een bisque naar eigen receptuur.
-
16Zout en peper de kalfswang goed en bak deze hard aan in de koekenpan, totdat hij donkerbruin gebakken is.
-
17Haal de kalfswang uit de pan en leg hem in een klein steelpannetje.
-
18Maak de koekenpan niet schoon, maar bak hierin alle fijngesneden bouquet groenten.
-
19Blus dit af met rode wijn en giet op het vlees.
-
20Voeg vervolgens naar smaak KALFSFOND toe.
-
21Stoof het vlees gaar.