Groententuin met rode curry
zoetzure bietjes | meiraap | bospeen | romanesco
Ingrediënten
Ingrediënten Meiraap / bospeen / romanesco:
- 30 g CHEF LIQUID CONCENTRATE GROENTEN
- 400 g meiraap
- 320 g bospeen
- 300 g peulen
- 750 g romanesco
- 320 g spruiten
- radijs
- fleur de sel
- zoet-zuur
Ingrediënten Zoet-zure bietjes:
- 1 L azijn
- 1 L water
- 1 kg suiker
- 100 g fleur de sel
- Szechuan peper
- 20 st kruidnagel
- 5 st laurier
- 4 teen knoflook
- 3 st steranijs
- 1 tl kardemompoeder
- 150 g chioggia biet
- 150 g gele biet
Garnituur:
- 7,5 dl MAGGI RODE CURRYSAUS
- Basilicum Cress
- Affilia Cress
Voorbereiding
-
1Voeg 5 liter water toe aan de CHEF Liquid Concentrate Groenten om er een groentebouillon van te maken.
-
2Breng de groentebouillon met wat fleur de sel aan de kook.
-
3Maak de meiraap, bospeen en romanesco schoon en snijd deze in mooie stukjes.
-
4Blancheer de groenten beetgaar in de groentebouillon; leg ze daarna meteen in ijswater.
-
5Warm de groenten weer apart op in de bouillon en laat uitlekken; bewaar wel wat van het kookvocht.
-
6Breng alle ingrediënten behalve de bieten aan de kook.
-
7Laat deze “zoet-zuur” afkoelen.
-
8Snijd de bieten op de Japanse mandoline zo dun mogelijk en leg de plakjes in de afgekoelde zoet-zuur.
-
9Dep de bieten droog en maak er rolletjes van.
-
10Zet een steelpan op met de MAGGI Rode Currysaus en warm op zonder te koken.
-
11Verdun eventueel met het overgebleven kookvocht van de groenten.
-
12Giet de rode curry in het bord en plaats de groenten er boven op.
-
13Leg de rolletjes zoet-zure biet ertussen.
-
14Garneer eventueel met dunne plakjes radijs, Basilicum Cress en Affilia Cress.