Rode mul

  • Moeilijkheid
    Moeilijk
  • Aantal porties
    10

Tomaat / Wortel

146KCAL/P.

Ingrediënten
  • 100 g venkel
  • 10 g olie
  • 1g zout
  • 10 g roomkaas
  • 500 g tomaten
  • 50 g rode peper
  • Venkel olie
  • 100 g zonnebloem
  • 10 g venkelzaad
  • 2 g steranijs
  • 2 g anijszaad
  • 1 g zoethout
  • 1 g laurier
  • 10 st rode mulfilets
  • Zout
Voorbereiding
  • 1
    Snijd venkel in kleine stukken en gaar deze in venkel olie met zout
  • 2
    Pureer de venkel als deze volledig gaar is
  • 3
    Monteer met de roomkaas
  • 4
    Droog de tomaat
  • 5
    Voeg de rode peper toe
  • 6
    Als het geheel gedroogd is fijn cutteren en zeven
  • 7
    Droog bewaren
  • 8
    Schub de mul, fileer en haal de resterende zijgraten eruit
  • 9
    Zout de mul en leg 10 minuten met de huid naar boven koel weg (onafgedekt)
  • 10
    Gaar de mul op een plateautje met de huid naar boven onder de salamander
  • 11
    Laat de huid goudgeel worden en de vis net aan gaar
  • 12
    Bestrooi de mul met tomaatpoeder en snijd over de lengte door met een vlijmscherp mes
  • 13
    Dresseer zoals op de foto met rauwe fiches uitgestoken venkel, venkelloof en olijfolie parels