Schol
Langoustine / Gepofte amarant
Ingrediënten
- 1,2 kg scholfilet
- 10 st langoustine
- 3 st mini paksoi
- 200 g geschilde bospeen
- 20 g gesnipperde ui
- 1 dl ingedampt sinaasappelsap
- 1 à 2 st kardemompeulen (gekneusd)
- 1 DL CHEF NATURAL GEVOGELTEFOND
- 40 g boter
- 2 dl room
- 3 DL CHEF NATURAL SCHAALDIERENFUMET
- 45 g rietsuiker
- 120 g amarant
Voorbereiding
-
1Gril de scholfilets
-
2Ontdoe de langoustines van schaal en darmkanaal
-
3Stoof een gedeelte van de paksoi en gebruik de bladeren als salade
-
4Zweet voor de bospeenpuree de gesnipperde ui aan in de boter
-
5Voeg bospeen toe
-
6Blus af met CHEF Natural Gevogeltefond en het sinaasappelsap
-
7Voeg kardemompeulen toe en gaar in een met deksel afgesloten pan
-
8Laat, wanneer alles gaar is, het vocht deels indampen
-
9Draai er in de thermoblender een gladde puree van
-
10Kook voor de kreeften crèmesaus de room een beetje in met 1 dl schaaldierenfumet
-
11Karamelliseer de rietsuiker licht en vermeng deze met 2 dl warme CHEF Natural Schaaldierenfumet
-
12Laat tot de juiste dikte indampen
-
13Kook de amarant gaar en laat drogen
-
14Pof in hete olie en vermeng nadien met bospeen vinaigrette