Vegetarische Saté Noedels-Salade
Deze vegetarische Saté noedels zijn gemakkelijk te bereiden; een ideaal gerecht wat iedereen heerlijk zal vinden! Een lekkere crunchy saté noedels salade, afgetopt met crispy filet stukjes. De GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes geven een heerlijke textuur aan deze vegetarische salade, je gelooft bijna niet dat het plantaardig is!
Ingrediënten
- 750g GARDEN GOURMET® Vegan Filet
- Stukjes
- 1l water
- 50g CHEF Liquid Concentrate Asian
- 650g Fijne eiernoedles
- 10st Bosui
- 5st Bospeen
- 2½st Komkommer
- 40g Geplukte koriander
- 15st Radijs
- 250g Gesneden rode kool
- Olijfolie
Saté dressing:
- 40g Pindakaas
- 25g Sesamolie
- 200ml Water
- 20g Sojasaus
- 25g Chilli saus
- 4g Chilliflakes
Garnituur:
- 20g zwart sesamzaadjes
- 2st limoen
Voorbereiding
-
1Maak alle groenten schoon en snijd ze in een vorm die gelijkmatig gaar wordt.
-
2Verhit in een grote wok de zonnebloemolie, voeg GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes, de julienne van paprika, sojascheuten, gehakte chilipeper, peultjes, de gesneden sjalotjes en de gehakte pak choi toe. Bak enkele minuten tot de groenten mals zijn.
-
3Meng in een kom de sojasaus, CHEF® Liquid Concentrate Asian, sesamolie, suiker, geperste knoflook en de sesamzaadjes en giet dit over de groenten en kook nog 2 minuten.
-
4Voeg op het einde de gehakte Thaise basilicum toe en serveer in een serveerschaal met rijst erbij.
Kook de GARDEN GOURMET® Vegan Filet stukjes in groente bouillon gedurende 5-8 minuten om de smaak te trekken.
Serveer alle elementen apart voor thuisbezorgin
Per 100 g |
Per Portie |
Volwassenen RI |
% RI |
|
Voedingswaarden |
|
|
|
|
Energie |
445 KJ |
2108 KJ |
|
|
Vetten |
3.3 |
15.7 |
70 |
22% |
- waarvan: verzadigd |
0.5 |
2.6 |
20 |
13% |
koolhydraten |
11.7 |
55.5 |
260 |
21% |
waarvan: suikers |
1.9 |
8.8 |
90 |
10% |
Vezels |
2.5 |
12.0 |
|
|
Eiwitten |
6.1 |
28.7 |
50 |
57% |
Zout |
0.27 |
1.27 |
6 |
21% |