INDIAANSE TIKKA MASALA
Van wokgerechten, stoofmaaltijden tot spicy curry's, met de GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes kun je eindeloos variëren! Je kunt er bijvoorbeeld deze heerlijke Indiaanse vegan tikka masala mee bereiden. De spot-smaak en sappige textuur van de filet stukjes lenen zich ideaal voor deze smaakvolle curry.
Ingrediënten
- 1kg GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes
- 30ml CHEF Liquid Concentrate Groenten
- 4st Witte uien
- 800g Buitoni Coulis
- 10g Tomatenpaste
- 150ml Vegan kookroom
- 150ml Vegan volle yoghurt
- 5st Knoflooktenen
- 2cm Gember
- 10g Komijn
- 10g Gemalen korianderzaad
- 5g Kurkuma
- 5g Paprikapoeder
- 5g Garam Masala
- 12st Kardamompeulen
- 2st Rode chili
- Plantaardige olie
- Zout
- 20g Tomaten puree
- 300g Zure room
- 3st Rode paprika
- 3st Groene paprika
- 1kg Rode kidney bonen gaar
- 10g Verse koriander
- 100ml Olijfolie
- 5st Uien
- 10st Tortilla wraps
Voorbereiding
-
1Marineer de GARDEN GOURMET® Filetstukjes een nacht in de vegan yoghurt en de gekneusde teentjes knoflook.
-
2Maak een pasta van de droge kruiden, chilipeper, gemberwortel, kardemomzaadjes en knoflookteentjes. Gebruik hiervoor een kleine blender of vijzel.
-
3Haal de GARDEN GOURMET® Filet Stukjes uit de marinade en leg ze onder een hete grill of zet ze in een oven op 220 graden tot de kleur donkerbruin wordt.
-
4Snipper de uien en bak ze in een voorverwarmde pan met olie.
-
5Voeg de kruidenpasta en de tomatenpuree toe en bak even mee.
-
6Voeg de Buitoni® tomaten coulis en CHEF® Liquid Concentrate Groenten toe.
-
7Voeg de GARDEN GOURMET® Filet Stukjes toe. Breng vervolgens aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
-
8Roer als laatste de vegan kookroom erdoor en breng op smaak met zout. Serveer de Tikka Masala warm over de rijst.
Serveer de indiaanse tikka masala met naambrood.