KOREAANSE BOWL MET AZIATISCHE GROENTEN

  • Merk
  • Bereidingstijd
    30 min
  • Moeilijkheid
    Gemiddeld
  • Aantal porties
    10

Dit vegan Koreaanse recept boordevol smaak kan snel worden bereid en is een feestje op het bord door de kleurrijke aziatische groenten. Het recept is geïnspireerd op de klassieke Koreaanse bowls waarbij het rundergehakt is vervangen door vegan gehakt. Laat jouw gasten zien hoe veelzijdig vegan kan zijn!

Ingrediënten
  • 800g GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt
  • 450g Ongekookte basmati rijst
  • 200g Lente-uitjes, gewassen en fijn gehakt
  • 50g Sojasaus met minder zout
  • 20g knoflook, gehakt
  • 20g Gember, geschild en geraspt
  • 3½el Agavenectar
  • 3½el Bruine suiker
  • 3½tl Sesamolie
  • 3½tl Verse limoensap
  • 5el Water
Voor de garnituur:
  • 100g Ongezoute pinda's, gehakt
  • 5st Lente-uien, gewassen en in fijne ringen gesneden
  • 2st Rode chilipepers, in ringen gesneden
  • 30g Srirachasaus
  • 20g Korianderbladeren
  • 10g Sesamzaad
Voor de geroerbakte aziatische groenten:
  • 100g Choy sum, gehakt
  • 300g Groene bonen, in plakjes gesneden
  • 50g Hoi-sin-saus
  • 40g Koriander
  • 15g Sojasaus met minder zout
  • 5g Gember, geschild en geraspt
  • 6st Baby bok-choy, gehalveerd
  • 6st Knoflooktenen, in plakjes gesneden
  • 5st Lente-ui, gewassen en in fijne ringen gesneden
  • 2st Lange rode chilipeper, in plakes gesneden 1el Sesamolie
Voorbereiding
  • 1
    Voeg de agavenectar, bruine suiker, sesamolie, limoensap, sojasaus en water samen in een mengkom en zet apart.
  • 2
    Verhit in een grote pan de sesamolie op middelhoog vuur en voeg de knoflook en gember toe, bak 2-3 minuten en voeg dan het GARDEN GOURMET Vegan gehakt en de agavenectar toe en bak 6-8 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat afkoelen. Eenmaal afgekoeld voeg je de gesneden lente-uitjes toe.
  • 3
    Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en zet hem opzij. Zorg ervoor dat het warm blijft.
  • 4
    Voor de aziatische groenten: Verhit de olie in een grote wok op hoog vuur, voeg de knoflook, gember, chili toe. Bak circa 1 minuut tot ze knapperig zijn. Haal het knoflookmengsel uit de olie en zet apart. Voeg de paksoi, choy sum en bonen toe aan de wok en bak al roerend 3-4 minuten. Voeg de Hoi-sin-saus en sojasaus toe en bak al roerend nog 1-2 minuten tot de groenten gaar zijn. Haal ze uit de pan en serveer in een grote schaal. Bedek de Aziatische groenten met het knapperige knoflookmengsel en lente-uitjes.
  • 5
    Verdeel de warme rijst in 10 kommen en doe het vegan gehakt in elke kom
  • 6
    Garneer elke kom met lente-uitjes, pinda's, sesamzaadjes, gesneden chili, koriander en besprenkel met hete Siracha-saus.

Gebruik Chinese pannenkoeken om dit Koreaanse gerecht makkelijk te serveren als on-the-go gerecht.

INTERESSE IN EEN AFSPRAAK, SAMPLE OF DEMONSTRATIE?