THAISE VEGAN LARB SALADE

  • Merk
  • Bereidingstijd
    30 min
  • Moeilijkheid
    Gemiddeld
  • Aantal porties
    10

Maak indruk op je klanten met deze verleidelijke vegan Thaise salade! Een traditionele vleesmaaltijd, enorm populair in de tropische sferen van Laos en Noord-Thailand: nu volledig vegan met GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt. Met een heerlijke plantaardige twist en een balans tussen zoete en pittige smaken, is deze Thaise salade perfect voor een zonnige dag.

Ingrediënten
  • 750kg GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt
  • 500g babytomaatjes, gesneden in plakken van 0,5cm
  • 400g sperziebonen, getopt en gesneden in stukjes van 1,5 cm
  • 125g geroosterde pinda’s, licht geplet in een vijzel
  • 100g verse basilicumblaadjes, fijngesneden
  • 100 g verse korianderblaadjes, grof gehakt
  • 60g sojasaus (laag in zout)
  • 20g CHEF Liquid Concentrate Asian
  • 15g CHEF Liquid Concentrate Lemon
  • 10 teentjes knoflook
  • 5st groene Jalapeño, fijngesneden
  • 5st wortelen, geraspt
  • 5st rode uien, fijn gesneden
  • 10 el arachideolie
  • 5el verse gember, geraspt
  • 5el gehakte korianderstengels
  • 2,5 tl sesamolie
  • 5el ahornsiroop
  • Sap van 5 limoenen
Serveren:
  • 5 baby gem sla (3 bladen per portie)
  • 5 lenteui, dungesneden
  • 4 rode chillies, klein gesneden
  • 1 wortel, julliene
  • Bosje koriander blaadjes
Voorbereiding
  • 1
    Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de arachideolie en ui toe en bak gedurende 3 minuten.
  • 2
    Voeg de gember, knoflook, koriandersteeltjes en chili toe en bak 1 minuut mee
  • 3
    Voeg het Garen Gourmet Vegan Gehakt, CHEF Liquid Concentrate Asian & Lemon paste, sperziebonen, sesamolie, sojasaus, limoensap en de ahornsiroop to en bak 4 tot 5 minuten tot de bonen net gaar zijn, maar nog wel knapperig blijven
  • 4
    Voeg het Garen Gourmet Vegan Gehakt, CHEF Liquid Concentrate Asian & Lemon paste, sperziebonen, sesamolie, sojasaus, limoensap en de ahornsiroop to en bak 4 tot 5 minuten tot de bonen net gaar zijn, maar nog wel knapperig blijven
  • 5
    Was de slablaadjes en schep het larb-mengsel erover, garneer met julienne wortel, lente-uitjes, pinda’s, chilipepers en korianderblaadjes

Voeg wat rijstnoedels toe aan deze Thaise salade om de salade wat vullender te maken

 

Per 100 g

Per Portie

Volwassenen RI

% RI

Voedingswaarden

 

 

 

 

Energie

493 KJ
118 kcal

1640 KJ
393 kcal

 

 

Vetten

6.2 

20.6

70

29%

 - waarvan: verzadigd

1.2

3.9

20

29%

koolhydraten

7.7

25.7

260

10%

waarvan: suikers

5.5

18.1

90

20%

Vezels

3.2

10.7

 

 

Eiwitten

6.3

20.9

50

42%

Sodium

0.19

0.63

2.4

26%

Zout

0.47

1.57

6

26%

INTERESSE IN EEN AFSPRAAK, SAMPLE OF DEMONSTRATIE?