Pasta arrabiata meatballs
De GARDEN GOURMET® Vegan Balletjes zijn een veelzijdig product dat gemakkelijk kan worden toegevoegd aan velen warme en koude gerechten. Doordat ze smaken makkelijk absorberen passen ze perfect bij rijke sauzen zoals bij dit Vegan Pasta Arrabiata recept. Serveer dit gerecht als traditioneel pasta voorgerechten of smakelijk hoofdgerecht en verras jouw gasten met deze vegan lekkernij!
Ingrediënten
- 50st GARDEN GOURMET® Vegan Balletjes
- 900ml BUITONI Tomatencoulis
- 50g Rode pepers, ontzaad en fijn gesneden
- 50g Groene pepers, fijn gesneden
- 10g Knoflook, geperst
- 60g Verse bascilicum, gescheurd
- 1kg Volkoren spaghetti
- 60ml Olijfolie
Voorbereiding
-
1Kook de volkoren spaghetti in kokend water en 20ml olijfolie.
-
2Verhit de overige olie in een pan, voeg de fijn gesneden pepers zonder zaadjes toe en bak ze 5 minuten tot ze bruin beginnen te kleuren.
-
3Voeg de geperste knoflook en 20g gehakte basilicum toe en bak 5 minuten.
-
4Voeg de BUITONI Tomatencoulis toe, breng aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
-
5Voeg de GARDEN GOURMET® Vegan Balletjes toe en kook 10 minuten op laag vuur.
-
6Meng met de gekookte pasta en de arrabbiata-saus en serveer in een schaal. Garneer met de overige gehakte basilicum..
Gebruik veganistische parmezaanse kaas voor extra smaak en decoratie.
|
Per 100 g |
Per Portie |
% RI |
|
Voedingswaarden |
||||
Energie |
461 KJ |
1715 KJ |
20% |
|
Vetten |
3.1 |
12.8 |
18% |
|
- waarvan: verzadigd |
0.4 |
1.8 |
9% |
|
koolhydraten |
11.1 |
45.6 |
18% |
|
waarvan: suikers |
3.2 |
13 |
14% |
|
Vezels |
3.2 |
13.2 |
|
|
Eiwitten |
5.1 |
21.2 |
42% |
|
Zout |
0.40 |
1.66 |
48% |