CHIPOTLE CHILI MET ZWARTE BONEN EN ZOETE AARDAPPEL
Dit makkelijke vegan chili-recept zit boordevol groenten en smaak en is het perfecte gerecht om op elk moment van het jaar te serveren. De combinatie van GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt, chilipoeder en andere specerijen geven dit gerecht een unieke twist!
Ingrediënten
- 800g GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt
- 800g Zwarte bonen in blik
- 300g Rode uien, gepeld en fijn gesneden
- 60g Zongedroogde tomatenpaste
- 60g Knoflook, fijn gehakt
- 50g Chipotle pasta
- 2st Rode pepers, ontzaad en fijn gesneden
- 2st Kaneelstokjes
- 1tl Komijnzaad
- 2el Gerookte paprikapoeder
- ½tl Hete chilipoeder
- 300ml Water
Voor de geroosterde zoeteaardappel:
- 1.7kg Zoeteaardappelen
- 40ml Plantaardige olie
Voor de garnituur:
- 100g Vegan sourcream
- 2st Groene pepers, in ringen gesneden
- 2st Maïskolven
- 1tl Olijfolie
- 1tl Chilivlokken
- Zwarte peper
- Verse koriander
Voorbereiding
-
1Verwarm de oven op 200ºC
-
2Verhit voor de chili de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe, bak 5-10 minuten en voeg dan de knoflook toe.
-
3Bak 2-3 minuten en voeg dan komijnzaad, gerookt paprikapoeder, chilipoeder, chipotle pasta en tomatenpuree toe en roer zodat alles goed bedekt is.
-
4Voeg vervolgens de uitgelekte zwarte bonen, GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt, gehakte tomaten, water en de kaneelstokjes toe. Breng ongeveer 20-25 minuten aan de kook.
-
5Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 tot 2 cm. Leg ze op een bakplaat, meng de olijfolie erdoor en rooster ze 20 minuten.
-
6Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 tot 2 cm. Leg ze op een bakplaat, meng de olijfolie erdoor en rooster ze 20 minuten.
-
7Houd de maïskolf rechtop en snijd de zijkanten af, verwijder de korrels terwijl je rond werkt. Meng de korrels met de olijfolie en bak in de oven 10-15 minuten, meng na 10 minuten. De suikermaïs moet aan de randen een beetje verschroeid zijn.
-
8De chili moet dikker worden en een dieprode kleur krijgen. Controleer de consistentie en voeg indien nodig meer water toe.
-
9De zoete aardappel moet worden gebakken totdat deze gekarameliseerd / bruin aan de randen zijn geworden.
-
10Verdeel voor het serveren de chili over 10 kommen, bedek elk met de geroosterde zoete aardappel, vegan sourcream, verse koriander, geroosterde maïs, chilivlokken en extra chili!
Deze vegan chili kan worden afgetopt met geraspte milde vegan kaas en gepresenteerd worden in tortillas.
|
Per 100 g |
Per Portie |
Volwassenen RI |
% RI |
Voedingswaarden |
||||
Energie |
507 KJ 121 kcal |
2431 KJ 579 kcal |
2000 kcal | 29% |
Vetten |
3.1 | 14.9 | 70 | 21% |
- waarvan: verzadigd |
0.7 | 3.2 | 20 | 16% |
koolhydraten |
15.2 | 72.9 | 260 | 28% |
waarvan: suikers |
4.7 | 22.3 | 90 | 25% |
Vezels |
4.0 | 19.3 | ||
Eiwitten |
6.3 | 20.9 | 50 | 42% |
Sodium |
0.19 | 0.63 | 2.4 | 26% |
Zout |
0.47 | 1.57 | 6 | 26% |