THAISE VEGAN LARB SALADE
Maak indruk op je klanten met deze verleidelijke vegan Thaise salade! Een traditionele vleesmaaltijd, enorm populair in de tropische sferen van Laos en Noord-Thailand: nu volledig vegan met GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt. Met een heerlijke plantaardige twist en een balans tussen zoete en pittige smaken, is deze Thaise salade perfect voor een zonnige dag.
Ingrediënten
- 750kg GARDEN GOURMET® Vegan Gehakt
- 500g babytomaatjes, gesneden in plakken van 0,5cm
- 400g sperziebonen, getopt en gesneden in stukjes van 1,5 cm
- 125g geroosterde pinda’s, licht geplet in een vijzel
- 100g verse basilicumblaadjes, fijngesneden
- 100 g verse korianderblaadjes, grof gehakt
- 60g sojasaus (laag in zout)
- 20g CHEF Liquid Concentrate Asian
- 15g CHEF Liquid Concentrate Lemon
- 10 teentjes knoflook
- 5st groene Jalapeño, fijngesneden
- 5st wortelen, geraspt
- 5st rode uien, fijn gesneden
- 10 el arachideolie
- 5el verse gember, geraspt
- 5el gehakte korianderstengels
- 2,5 tl sesamolie
- 5el ahornsiroop
- Sap van 5 limoenen
Serveren:
- 5 baby gem sla (3 bladen per portie)
- 5 lenteui, dungesneden
- 4 rode chillies, klein gesneden
- 1 wortel, julliene
- Bosje koriander blaadjes
Voorbereiding
-
1Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de arachideolie en ui toe en bak gedurende 3 minuten.
-
2Voeg de gember, knoflook, koriandersteeltjes en chili toe en bak 1 minuut mee
-
3Voeg het Garen Gourmet Vegan Gehakt, CHEF Liquid Concentrate Asian & Lemon paste, sperziebonen, sesamolie, sojasaus, limoensap en de ahornsiroop to en bak 4 tot 5 minuten tot de bonen net gaar zijn, maar nog wel knapperig blijven
-
4Voeg het Garen Gourmet Vegan Gehakt, CHEF Liquid Concentrate Asian & Lemon paste, sperziebonen, sesamolie, sojasaus, limoensap en de ahornsiroop to en bak 4 tot 5 minuten tot de bonen net gaar zijn, maar nog wel knapperig blijven
-
5Was de slablaadjes en schep het larb-mengsel erover, garneer met julienne wortel, lente-uitjes, pinda’s, chilipepers en korianderblaadjes
Voeg wat rijstnoedels toe aan deze Thaise salade om de salade wat vullender te maken
|
Per 100 g |
Per Portie |
Volwassenen RI |
% RI |
Voedingswaarden |
|
|
|
|
Energie |
493 KJ |
1640 KJ |
|
|
Vetten |
6.2 |
20.6 |
70 |
29% |
- waarvan: verzadigd |
1.2 |
3.9 |
20 |
29% |
koolhydraten |
7.7 |
25.7 |
260 |
10% |
waarvan: suikers |
5.5 |
18.1 |
90 |
20% |
Vezels |
3.2 |
10.7 |
|
|
Eiwitten |
6.3 |
20.9 |
50 |
42% |
Sodium |
0.19 |
0.63 |
2.4 |
26% |
Zout |
0.47 |
1.57 |
6 |
26% |