THAISE GROENE CURRY
De GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes zijn de ideale basis voor jouw vegan curry. Combineer ze met groenten zoals aubergine en babymaïs voor een Sensational resultaat. De Vegan Filet stukjes nemen rijke en romige smaken goed op voor een optimale smaakbeleving Gemaakt van plantaardige ingrediënten, rijk aan eiwit en een bron van vezels. Deze vegan stukjes zijn niet alleen een lekkere vleesvervanger, maar ook een gezonde keuze voor elke maaltijd.
Ingrediënten
- 1kg GARDEN GOURMET® Vegan Filet stukjes
- 100g Thaise groene curry pasta (vegan)
- 400g Thaise aubergine
- 50g Thaise basilicum
- 800ml Kokosmelk
- 4st Kaffir limoenblad
- 500g Baby maïs
- 20g CHEF® Liquid Concentrate Champignon
- 2st Rode peper
- 500g Aardappel
- 10g Bruine suiker
- 300g Peultjes
- 1kg Gekookte Jasmijn rijst
- 40g Gehakte knoflook
- 50ml Zonnebloemolie
Voorbereiding
-
1Snijd de aardappelen in grove stukken en kook ze 5 minuten in kokend water.
-
2Verhit de olie in een hete wok, voeg de knoflook toe en bak tot deze lichtbruin is.
-
3Voeg de groene curry toe en roer een paar seconden. Voeg de kokosmelk en de gehakte rode chili toe en breng aan de kook. De Thaise groene curry voegt een verfijnde smaakdimensie toe die perfect past bij de romige kokosmelk.
-
4Voeg de CHEF® Liquid Concentrate Champignon en de suiker toe en kook een minuut.
-
5Voeg de GARDEN GOURMET® Vegan Filet Stukjes, de peultjes, de babymaïs en de Thaise aubergine toe. Dek de wok af en kook 5 minuten op middelhoog vuur.
-
6Voeg de aardappelen, de kaffir limoen en de gehakte Thaise basilicum toe. Kook nog 5 minuten op laag vuur om de smaken goed in te laten trekken.
-
7Serveer in een schaal met rijst erbij voor een complete maaltijd die zowel lekker als voedzaam is.
- Vervang groene curry door panang, messman of rode currypasta.
- Kook de filetstukjes 5-8 minuten voor in CHEF® Asian Liquid Concentrate om de smaak te trekken.
|
Per 100 g |
Per Portie |
Volwassenen RI |
% RI |
Voedingswaarden |
||||
Energie |
545 KJ |
2208 KJ |
|
|
Vetten |
4.5 |
18.3 |
70 |
26% |
- waarvan: verzadigd |
1.0 |
6.5 |
20 |
33% |
koolhydraten |
12.7 |
51.6 |
260 |
20% |
waarvan: suikers |
1.3 |
5.3 |
90 |
6% |
Vezels |
3.7 |
15.0 |
|
|
Eiwitten |
7.8 |
31.4 |
50 |
63% |
Sodium |
0.13 |
0.54 |
2.4 |
23% |
Zout |
0.34 |
1.36 |
6 |
23% |