Piepkuiken uit de oven, CHEF® Classic Champignonsaus

    Recept

    Recepten per 4 personen

    Ingrediënten:

    4         stuks      Piepkuiken
    4         dl           CHEF Classic Champignonsaus
    1         stuks      Courgette
    120     gram      Bospaddenstoelen gemixed
    1         stuks      Sjalot
    10       gram      Gesneden bieslook

    Werkwijze:

    • Was de aardappelen goed, schil ze daarna met behulp van en dun schiller
    • Maak het piepkuiken schoon en bindt het piepkuiken op met keukentouw
    • Peper en zout het piepkuiken goed. Verdeel wat olie onder de huid van de piepkuiken (op de borst)
    • Zet het piepkuiken in een oven schaal en giet (olijf)olie over het piepkuiken heen. Leg in de ovenschaal ook wat rozemarijn en knoflook. Zet het piepkuiken in de oven op 170°C gedurende 40 min
    • “Tourneer” de courgette. En maak de bospaddenstoelen schoon
    • Snipper het sjalotje en fruit deze even aan zonder te kleuren in een bakpan, voeg daarbij de bospaddenstoelen toe.
    • Op smaak brengen met peper en zout. Op het laatste moment de gesneden bieslook toevoegen
    • Bak de courgette even aan in een koekenpan en glaceer deze even met CHEF Liquid Concentrate Gevogelte
    • Verwarm de CHEF Classic Champignonsaus in een pannetje
    • Haal het piepkuiken uit de oven zodra deze gaar is, haal het keukentouw van het piepkuiken af en verdeel de saus in de schaal. Verdeel de groenten ook in de schaal
    • Serveer de schaal met het piepkuiken in zijn geheel met de saus
    • Serveer eventueel met gebakken of gestoomde witte rijst

    Benieuwd naar de producten van CHEF? Vraag hier uw gratis sample aan!